RTV Maastricht – MVV hoopt op een spannende slotdag na een late overwinning op Jong AZ

MVV boekte vrijdagavond een nipte overwinning op Jong AZ (2-3). Mooie overwinning, want MVV speelde de hele tweede helft met één man minder.

Voor MVV zag het er aanvankelijk niet zo rooskleurig uit. In de achtste minuut kon Daal met een schot voor doelman Matthys scoren: 1-0. Na 35 minuten rechtte MVV zijn rug. Basri schoot de bal perfect in de lange hoek. Vlak voor rust kwam de ploeg van Maurice Verberne zelfs op voorsprong. Livramento werd neergehaald door de doelman; De toegekende strafschop werd door dezelfde aanvaller genomen: 1-2.

rode kaart
Een cruciaal moment vlak na rust: Buifrahi kreeg na een overtreding een tweede gele kaart en daardoor moest MVV de hele tweede helft met een man minder spelen. Dat ging een hele tijd niet goed. Een inzet van dichtbij werd door Berkhout uitgespeeld: 2-2.

de winnaar
Maar die man kreeg alleen het gelijkspel voor Jong AZ. Sterker nog, MVV pakte de overwinning. Een aangeraakt schot van Bryan Smeets belandde op de paal en zorgde voor grote vreugde in het drukke bezoekersgebied.

Laatste speeldag
Dankzij dit doelpunt heeft MVV nog alle kansen om de play-offs te bereiken. MVV zal volgende week moeten winnen of gelijkspelen tegen VVV, maar dit zal afhangen van de resultaten van Emmen en NAC. MVV hoopt vlak voor het einde van het seizoen de laatste play-off-ligplaats van een van deze ploegen te bemachtigen.