Promotiefeest Roda JC afgelast vanwege doelpunt FC Groningen – Voetbal International

Roda JC Kerkrade stond vrijdag op de rand van promotie naar de Eredivisie. De Limburgers versloegen SC Cambuur en gingen dankzij de achterstand van FC Groningen richting de Eredivisie, totdat Groningen in de verlenging gelijk maakte.

Vanaf het begin zat de sfeer goed bij Roda JC, met het idee dat dit vrijdagavond op eigen veld zou kunnen gebeuren. Roda moest vervolgens Cambuur verslaan en hoopte in Telstar FC Groningen te verslaan. De inwoners van Limburg bereidden zich met vuurwerk en een sfeervolle campagne voor op de wedstrijdstart. Het bleek dat Roda mogelijk last had van promotiestress. Hoewel de thuisploeg sterker was dan Cambuur, maakten ze regelmatig fouten bij het passeren.

Het lijkt erop dat u één of meerdere social media scripts op VI.nl heeft uitgeschakeld. Dit is de reden waarom sociale berichten en liveblogs niet worden geüpload.

Wijzig hier uw instellingen.

In de eerste helft werd er één keer gejuicht en dat was niet voor Roda. Telstar kwam al vroeg op voorsprong tegen Groningen en schoof al snel op naar KKD nummer twee. Een doelpunt zou virtuele promotie betekenen, maar dat bleek lastig voor de ploeg van Sibum. Sami Ouaissa was vooraan de belangrijkste man en kreeg meerdere kansen, terwijl ook Enrique Peña Zauner de bal niet wist te scoren. Het enige wapenfeit van Cambuur was een bal tegen de paal uit een vrije trap, waarna doelman Calvin Raatsie de rebound pakte.

Roda had nog 45 minuten om iets te doen in de gelijkspel. De Limburgers hadden het eerste kwartier na rust echter meer moeite met Cambuur dan ervoor. De bezoekers werden meerdere keren gevaarlijk zonder de paal te raken en maakten het Roda lastig in de wedstrijden. Na ruim een ​​uur was het Ouaissa, voor rust al de gevaarlijkste man, die Roda de bevrijdende treffer bezorgde. De rechtsbuiten, die volgende zomer naar NEC verhuist, schoof op naar het midden van het veld en schoot met zijn linkervoet in de rechterhoek: 1-0. Toen brak er een orkaan van lawaai los in het stadion, omdat Roda vrijwel zeker was van promotie.

Cambuur probeerde vervolgens nog de 1-1 te maken, maar dat lukte de bezoekers niet. Wat wel werkte was de 2-0 van Roda JC. Vaclav Sejk omzeilde doelman Yanick van Osch en besliste de wedstrijd in het voordeel van Limburg. Daarna was het een kwestie van kijken naar het scorebord in Velsen-Zuid, waar Groningen in de verlenging uiteindelijk de 1-1 maakte. De fans van Roda waren al extatisch het veld betreden, maar konden even later terugkeren. De beslissing valt volgende week in de strijd om de tweede plaats, als FC Groningen – Roda JC op het programma staat.