Jong AZ verloor in de laatste thuiswedstrijd van MVV Maastricht

ZAANSTAD – Jong AZ verloor vrijdagavond van MVV Maastricht. In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen kwam de beloftenploeg al vroeg op voorsprong dankzij Ro-Zangelo Daal. Voor rust was de stand 1-2 voor de Limburgers, waarna Jorn Berkhout er 2-2 van maakte voor de Alkmaarders. In de slotfase scoorden de bezoekers echter nog een doelpunt, waardoor de wedstrijd op 2-3 eindigde.

De ploeg van AZ-coach Leeroy Echteld speelde vorige week gelijk tegen TOP Oss. In het Frans Heesen Stadion eindigde de wedstrijd na bijna honderd minuten spelen in 1-1. Kees Smit was trefzeker voor Alkmaar. Ook in dit duel verscheen de middenvelder weer in de basiself.

Goed begin
AZ begon goed aan de wedstrijd en zette de Limburgse rivaal flink onder druk. De eerste kans kwam al na vier minuten in de wedstrijd. Na een fout van Ozgur Aktas kreeg AZ-middenvelder Tom Kerssens de kans om te schieten, maar zijn schot werd gered door MVV-doelman Romain Matthys. Even later was Kerssens opnieuw gevaarlijk; Dit keer schoot hij net naast.

Jong AZ aan de leiding
Jong AZ opende in de negende minuut de score. Na een mooie combinatie met Kerssens brak Daal de Limburgse verdediging en zette Jong AZ op voorsprong: 1-0. Ook na het eerste doelpunt bleven de Alkmaarders aanvallend spelen, met veel gevaar van Jayden Addai op de rechterflank. Zo sneed de buitenspeler na een kwartier spelen naar binnen en zwaaide. Doelman Matthys redde echter knap uit een korte corner.

Doelstellingen toegekend
Aan de andere kant van het veld kwam de gelijke stand na iets meer dan een half uur spelen plotseling. Nadat de Alkmaarse verdediging de bal had verloren, belandde de bal voor de voeten van MVV-speler Nabil El Basri. De aanvaller viel aan en zag zijn poging via een lichaam van AZ op doel belanden. Kort daarna brak Dailon Livramento door en kwam AZ-doelman Sem Westerveld uit zijn doel. De tussenkomst van Westerveld leek over de bal te gaan, maar scheidsrechter Thomas Hardeman constateerde een overtreding en wees naar de strafschopstip. Livramento ging zelf achter de bal staan ​​en profiteerde van de strafschop: 1-2.

Rode MMV, AZ gelijkmaker
Aan het begin van de tweede helft moest MVV al snel verder met tien man. Na een zware uitdaging kreeg MVV-aanvaller Rayan Buifrahi een rode kaart. De Alkmaarders waren voortdurend in de aanval en de gelijkmaker kwam al snel via Jorn Berkhout. Aanvankelijk kon MVV-doelman Matthys het afstandsschot van Smit ternauwernood tegenhouden, waarna Nick Koster op doel schoot en Berkhout uiteindelijk van dichtbij afrondde: 2-2.

Overwinninggoal MVV
Het laatste halfuur ging het spel een kant op en was de thuisploeg duidelijk op zoek naar het derde doelpunt. Addai liet zich opnieuw zien met een hard afstandsschot, maar de weddenschap werd gered door Matthys. Even later raakte invaller Koster de paal en werd de rebound van Reverson afgekeurd wegens buitenspel. In de slotfase van de wedstrijd kwam het winnende doelpunt echter van de Limburgers. Middenvelder Bryan Smeets maakte tegen alle verwachtingen in de stand 2-3 en eindigde vanmiddag in een nederlaag voor Jong AZ.

COMPETITIE-EIGENSCHAPPEN:
Jong AZ – MVV Maastricht 2-3 (1-2)
Kampioen Kookdivisie

Opstelling Jong AZ: Zonder Westerveld; Jurre van Aken (46. Elijah Dijkstra), Jorn Berkhout, Maxim Dekker 46. Mischa Engel), Finn Stam; Henoch Loek Postma, Tom Kerssens, Kees Smit (68. Reverson); Jayden Addai (81. Ricuenio Kewal), Ernest Poku (46. Nick Koster), Ro-Zangelo Daal.

MVV Maastricht opstelling: Romain Chistophe Matthys; Andréa Giuseppe Librici, Ozgur Aktas (46. Wout Coomans), Bryant Nieling, Lars Schenk; Nicky Souren, Bryan Smeets, Ferre Slegers (68. Mart Remans), Nabil El Basri (84. Leroy Labylle), Rayan Buifrahi Khbiez, Dailon Rocha Livramento (84. Keone Maho).

Scoreverloop: 9. Daal 1-0, 35. El Basri 1-1, 43. Livramento 1-2, 55. Berkhout 2-2, 86. Smeets 2-3.
Gele kaarten: Buifrahi Khbiez, Smeets (MVV Maastricht), Westerveld (AZ).
Rode kaart: 48. Buifrahi Khbiez (MVV Maastricht).
Scheidsrechter: Thomas Hardeman