FC Emmen en MVV houden de strijd om het laatste play-offticket spannend – Voetbal International

Ook in de categorie Keukenkampioen is de strijd om de play-offs spannend. Zowel FC Emmen als MVV Maastricht wisten nipt te winnen, waardoor het verschil tussen beide ploegen slechts één punt bedraagt.

FC Emmen en MVV houden de strijd om het laatste play-offticket spannend
© Professionele opnamen

Op bezoek bij FC Den Bosch maakte Piotr Parzyszek na iets meer dan een half uur de 0-1. In de tweede helft verdubbelde Vicente Besuijen na bijna een uur de voorsprong van Emmen. Ricardo Henning maakte een kwartier voor tijd de gelijkmaker en bracht de spanning terug in de wedstrijd.

Er was geen gelijkspel en de wedstrijd eindigde op 1-2. Emmen staat nu achtste, één punt voorsprong op concurrent MVV.

Vooruitkijkend naar de laatste plaats in de play-off zou MVV Maastricht wel een overwinning kunnen gebruiken. De bezoekers uit Limburg raakten echter al snel op achterstand. Ro-Zangelo Daal scoorde in de achtste minuut. Voor rust wist MVV die achterstand echter al terug te draaien. Nabil El Basri maakte zo’n tien minuten voor rust gelijk, Dailon Livramento scoorde vanaf elf meter en maakte er 1-2 van.

Na rust kreeg MVV meteen een flinke tegenslag. Rayyan Buifrahi kreeg zijn tweede gele kaart en kon vertrekken. Kort daarna scoorde Jorn Berkhout de 2-2. MVV toonde echter weerstand en wist terug te komen. Bryan Smeets scoorde in de slotfase de 2-3.

ADO Den Haag begon sterk aan het bezoek aan NAC Breda. Silvino Esajas maakte na acht minuten de 0-1, Henk Veerman verdubbelde een minuut of tien later vanaf elf meter de voorsprong. Na rust deed Aimé Omgba iets terug voor NAC. In de 66e minuut scoorde hij de gelijkmaker.

ADO leek in Breda op de overwinning af te stevenen, maar in de laatste minuut stond het nog 2-2. Sigurd Haugen was de beroemde man van het lokale team.

Nummer zes, De Graafschap, kan zich nu richten op de play-offs. Ook in Doetinchem was het een drukte van belang. Basar Önal scoorde 1-0. Jong FC Utrecht wist dankzij Aurelio Oehlers echter de stand gelijk te trekken. Direct na rust maakte ook Jesse van de Haar er 1-2 van. Het gelijkspel kwam pas in blessuretijd. Toen scoorde David Flakus Bosilj de 2-2.

Een eigen doelpunt van Nick Verschuren en een doelpunt van Pepijn Doesburg bezorgden VVV Venlo de overwinning.

Jong PSV versloeg TOP Oss eenvoudig op eigen veld: 4-1. Mohamed Nassoh, die eind dit seizoen naar Sparta Rotterdam verhuist, scoorde twee doelpunten vanaf elf meter. Jevon Simons scoorde de overige twee doelpunten van Eindhoven. Kostas Doumtsios keerde in de 82e minuut de gunst terug voor TOP.

Helmond Sport wist de derby tegen FC Eindhoven te winnen: 2-0. Anthony van den Hurk maakte er in de zevende minuut 1-0 van. Arno van Keilegom scoorde tien minuten voor tijd het tweede doelpunt van Helmond.