Huurlingen: Doelpunten van Sebaoui en ‘t Zand zijn niet genoeg; Touré scoort in late comeback

Feyenoord verhuurt dit seizoen weer meerdere spelers aan binnen- en buitenlandse clubs. FR12.nl monitort uw activiteiten en geeft wekelijks een overzicht van uw prestaties. Deze week leden twee van hen grote nederlagen, maar ook meerdere Feyenoord-huurlingen waren belangrijk voor hun club.

SC Heerenveen-PSV 0-8
Patrik Wålemark: Basis, 72 minuten
Voor Patrik Wålemark en sc Heerenveen was het een week om snel te vergeten. De ploeg verloor in eigen huis maar liefst 0-8 van PSV. De huurling van het Zweedse Feyenoord leek aan het begin van de tweede helft iets terug te kunnen geven, toen het met 0-5 achter stond. Hij scoorde de bal met precisie, maar de maker van het doelpunt stond buitenspel. Ook een eredoelpunt zat er niet in.

Vitesse-Fortuna Sittard 3-2
Ramon Hendriks: Basis, 90 minuten (geel)
Met een enorme strafschop van maar liefst 18 punten is Vitesse definitief gedegradeerd uit de Eredivisie. Hoewel er niets meer op het spel staat, behaalde de ploeg van Ramon Hendriks dit weekend eindelijk weer een overwinning. Thuis won de laatste ploeg met 3-2 van Fortuna Sittard. De ploeg kwam echter aanvankelijk op achterstand, mede door een strafschop van Hendriks.

Ajax-Excelsior 2-2
Mimeirhel Benita: Basis, 90 minuten (geel)
Mimeirhel Benita maakte grote indruk in het 2-2-gelijkspel van Excelsior tegen Ajax. De rechtsback was onder meer de speler met de meeste gewonnen duels en dwong Steven Bergwijn tot een overtreding die hem een ​​rode kaart en een strafschop voor Excelsior opleverde. Benita zelf kreeg later een berisping omdat hij tijd verspilde.

SC Cambuur – FC Dordrecht 3-3
Ilias Sebaoui: starter, 90 minuten (1 doelpunt)
Shiloh ‘t Zand: Basis, 90 minuten (1 doelpunt)
Korede Osundina: Invaller, 45 minuten (1 assist)
Antef Tsoungui: geblesseerd

FC Dordrecht deed dit weekend nog een laatste poging om dichter bij de directe promotieplaatsen te komen, maar bleef steken op een 3-3 gelijkspel tegen SC Cambuur in Leeuwarden. Het was niet de schuld van de Feyenoord-huurlingen. Zo maakte Ilias Sebaoui na een goede serie de eerste gelijkmaker (1-1) en kwam de daaropvolgende gelijkmaker (3-2) uit de voeten van Shiloh ‘t Zand. Tenslotte was ook invaller Korede Osundina van belang. Na een knappe dribbel schoot hij de bal in de zestien van Cambuur, waar Adrian Segecic de eindstand op 3-3 wist te brengen.

De Graafschap-MVV 3-0
Thijs Jansen: 90 minuten
De Graafschap verspeelde opnieuw twee punten tegen FC Dordrecht en won met 3-0 van MVV. Voor doelman Thijs Jansen was het geen heel moeilijke wedstrijd. De 22-jarige Feyenoord-speler hoefde slechts drie reddingen te maken, en ook niet de moeilijkste.

Fiorentina-Sassuolo 5-1
Marcus Pedersen: reserve
Marcus Pedersen keerde na zijn blessure terug in de selectie van Sassuolo, maar speelde geen minuten tegen Fiorentina. Toch is de 5-1 nederlaag het vermelden waard, want het betekent dat Sassuolo met nog vier wedstrijden te gaan maar liefst vijf punten moet halen op de 17e plaats om directe degradatie te voorkomen. Als dat niet gebeurt, wordt de koopoptie op Pedersen niet toegepast en keert de Noor komende zomer terug naar Feyenoord.

Gil Vicente-Arouca 2-2
Tidjany Touré: Wisselspeler, 31 minuten (1 doelpunt)
Tidjany Touré was dit weekend belangrijk in de verrassende comeback van Gil Vicente tegen Arouca. Hij kwam een ​​half uur voor tijd op het veld toen ze met 0-2 aan het verliezen waren, creëerde het nodige gevaar en scoorde met een goed schot in de 94e minuut de 1-2. Een belangrijk doelpunt, want in de 98e minuut stond het 2-2 de ploeg voegde in de laatste minuut een punt toe.

LASK Linz – Rapid Wenen 5-0
Neraysho Kasanwirjo: Basis, 90 minuten (geel)
Patrik Wålemark was niet de enige Feyenoord-huurling die deze week een zware nederlaag moest accepteren. Hetzelfde gebeurde met Neraysho Kasanwirjo, die met Rapid Wien maar liefst 5-0 verloor van LASK Linz. Kasanwirjo speelde uit noodzaak als linksback en deelde het ongemak.

Ander
Ezequiel Bullaude werd opnieuw uitgesloten van de wedstrijdselectie bij Boca Juniors.