Grote nederlaag Heksenberg-NEC tegen Scharn/Maastricht – ParkstadActueel

Afgelopen zondag was voor beide ploegen een belangrijke wedstrijd op het Sportpark De Varenbeuk in Heerlen-Noord. Heksenberg wil na 2 overwinningen op rij graag uit de gevarenzone blijven en in goede vorm verder gaan en Scharn wil na 3 gelijke spelen weer terugkeren naar de top van deze categorie. De nummer twee uit Maastricht had overigens al in de tweede helft de titel binnen. Natuurlijk was zijn doel om zo hoog mogelijk in het klassement te eindigen om zo goed mogelijk te zijn. Kom geen tegenstander tegen die te sterk is.

Deze belangrijke wedstrijd werd overigens geleid door scheidsrechter FJM Benneker. Gezien het imago van het spel, aldus voorzitter Willy Berends, hoef je daar niet bang voor te zijn, want Heksenberg-NEC kreeg voetballes. Hoewel de wil van de mannen van Kevin Nowacki flink aanwezig was, werd al snel duidelijk dat Scharn over veel meer voetbalvermogen beschikte dan het worstelende Heksenberg-NEC.

Met de stand 0-3 bij rust was het dankzij doelpunten van Winston Vriesde en een brace van Jean-Louis Kurvers meteen duidelijk dat het een loodzware middag ging worden.

Direct na rust werd de verdediging van Heksenberg-NEC opnieuw volledig overklast en scoorde Mick Puts de stand op 0-4. Vervolgens “verpestte” Job Winkens de stand naar 1-5. Opmerkelijk waren de twee doelpunten van Heksenberg-NEC en Sem van Dijk en Lindon Bayractaray, maar kwamen te laat. Een goede les voor Heksenberg-NEC was dat iedereen tegen een speler van laag niveau naar voren moet spelen en meer dan 100% moet geven om een ​​kans te maken. Helaas was dat vanmiddag niet aanwezig. Dus Kevins team werd Nowacki. pijnlijk bij een 2-5 nederlaag. Scharn won thuis ook met 3-0 van Heksenberg-NEC.

Door deze nederlaag behield Heksenberg-NEC de 11e plaatsMijn staat met 24 punten in het klassement en heeft nog steeds 6 punten voorsprong op SCG/Gronsveld, dat thuis met 2-4 verloor van FC Gulpen. Verrassend genoeg versloeg de voorlaatste rivaal in het klassement, Kerkrade KVC Oranje, SV Hulsberg met 1-0 en ook Laura Hopel Combinatie, die als laatste eindigde in het klassement, won. Ze wonnen met 1-2 in Leonidas.

Kortom het worden drie lastige wedstrijden vanwege behoud en/of degradatie. Komend weekend wordt er niet gevoetbald in de derde divisie A. Op zondag 12 mei speelt Heksenberg thuis tegen de Bunde. Op zondag 20 mei spelen ze tegen SCG-Gronsveld en op zondag 26 mei gaat KVC Oranje op bezoek bij Heerlen-Noord. Een spannender scenario voor degradatie en/of klassebehoud

Archieffoto en logo: Heksenberg-NEC

ParkstadActueel Redactie: Senior/Eindredacteur Callie Steijaert