Sterke tweede helft bezorgt Alkmaarsche Boys overwinning op Zeemacht

ALKMAAR – In de 4e klasse A kunnen de Alkmaarsche Boys blijven geloven in een plaats in de play-offs. De ploeg van coach Arjan Huisman won zondag na een zwakke eerste helft en een sterke tweede helft van Zeemacht met 4-1.

De Alkmaarders wilden op eigen veld vooral revanche nemen voor de eerdere 3-2 nederlaag in Den Helder. Ook de nummer vijf van het klassement kon de druk op de top vier opvoeren, want de nummers drie en vier (Victoria O en Hugo Boys) stonden zondag tegenover elkaar.

De thuisploeg had in de beginfase het eerste balbezit, maar deed er weinig mee. Alleen Ginyo Vrede kreeg een vrije schotkans, maar hij schoot naast. Te vaak werd voor een moeilijke oplossing gekozen, werd de bal te lang gespeeld en was het tempo te laag. In de 19e minuut ontsnapte Timo Swart uit de verdediging en schoot achter doelman Ferry Outhoff: 0-1. Zeemacht kreeg zelfs nog twee kansen, waarin Alkmaarsche Boys ongeorganiseerd voetbal bleven spelen.

Ook in de beginfase van de tweede helft was er nog een kans voor de gasten, die simpelweg verdween, maar daarna benutte de ploeg van Huisman die goed. Verdediger Ilyas Bektes passeerde het middenveld en dit bleek cruciaal. De veteraan veroverde de nodige ballen en deelde intelligente passes uit, terwijl achterin Ferhan Aykan en de twee verdedigers Kevin Koeleman en Jeffaien Grootfaam de gelederen dicht hielden. Nadat Miquel Dubois dicht bij de gelijkmaker was gekomen en Iliass Ait Kassi op de lat raakte, scoorden Alkmaarsche Boys in het laatste halfuur met harde wind in de rug.

Een belangrijke rol was opnieuw weggelegd voor Sercan Yilmaz, die op prachtige wijze de gelijke stand aan de tweede paal wist af te ronden. Met een voorzet van Yilmaz wist invaller Mick Boon de thuisploeg op voorsprong te zetten en kort daarna gebeurde het andersom. Nu zorgde Boon voor de voorzet waarmee Yilmaz de wedstrijd wist te beslissen, waarna een andere invaller, Ahmet Kutlu, in blessuretijd de eindstand op 4-1 maakte.

Doordat Hugo Boys wist te winnen in Victoria O (1-2) staan ​​Alkmaarsche Boys nu iets achter op de nummers drie en vier, waar ze weten dat ze het in Alkmaar tegen onder meer Hugo Boys zullen opnemen. De hoop op een extra dessert in de vorm van play-offs is nog steeds volop aanwezig op Sportpark Overdie.

Foto’s: DP Sportfotografie