Jens de Waard naar het Nederlands kampioenschap turnen – Het Kompas Sliedrecht

28 april 2024 om 21:37 uur

Sport Deel uw nieuws

Afgelopen weekend nam de 11-jarige Jens de Waard uit Sliedrecht deel aan de Nederlandse kampioenschappen turnen. Jens komt uit bij O&O Zwijndrecht en komt uit in de categorie pupillen B, de tweede hoogste categorie in zijn leeftijdscategorie.

Via vier districtsteamcompetities kon je je kwalificeren voor de halve finales van het Nationaal Kampioenschap. Mede dankzij de inbreng van Jens is het het O&O-team gelukt. In de halve finales in Alkmaar werd het team van Jens eerste en gaat door naar de finale op 2 juni in Tilburg.

Maar via de team-halve finale konden ze zich ook kwalificeren voor het individuele Nationale Kampioenschap. De eerste 6 individuele gymnasten per halve finale (er waren er 4) gingen door naar de finaleronde. Zo was het zaterdag in Nijmegen. Jens presteerde daar bij de beste 24 gymnasten van Nederland. Na een lastige start op sprong sloot Jens de wedstrijd goed en netjes af en eindigde uiteindelijk op de 22e plaats met 86,40 punten. Zijn hoogste score op vloer behaalde hij met 16.30. Jens klasse. Het doel is nu om na dit seizoen door te stromen naar het hoogste niveau van Nederland, leerling A.