Bij Kf de Trije Doarpen zijn eersteklas meiden en dames te gast

Algemeen

Voor de categorieën jeugd en dames is het handbalseizoen begonnen. Dit weekend ging het niet zo goed met de mannen omdat de velden van Holwerd en Weidum de grote hoeveelheid regen niet konden verdragen en de wedstrijden werden afgelast. De weersomstandigheden in Nijewier waren op een regenbui na prachtig. De wind waaide uit een hoek van de stad, dus de handbalspelers hadden geen problemen en de bedienden hadden vrij spel. Het kostte de meeste handbalspelers enige tijd om de juiste richting, bal of resultaat te vinden. Naarmate de dag vorderde verbeterden de meeste meiden hun spel en werden er veel passes en zitballen opgenomen, waardoor het voor de aanwezige CT-leden een uitdaging werd om van de meiden een A-klasse te halen voor de komende week.

In de eerste ronde bij de meiden werden veel van de eerste speelsters al met 6-6 uitgeschakeld, wat meteen voor veel spanning zorgde. De tweede ronde werd in de winnaarsronde minder spannend toen twee wedstrijden op 5-0 eindigden, maar de play-offronde werd erg spannend en twee wedstrijden werden pas met 5-5 beslist. Helaas verloren de beste lokale spelers grotendeels in de tweede ronde, behalve Gelbrich v/d Leest de Ljussens, die doorging naar de finale van de herkansingsronde maar niet won. De overwinning ging naar Jeldau Koopmans Lollum, Maud Scheffer Sexbierum en Jiska Altenburg Reahûs. Zij wonnen de finale van Noëlle Hiddinga st Annaparochie, Rigt v/d Velde Goënga en Berber v/d Goot Goënga. De derde prijs ging naar Marije Bokma Stiens, Linda v/d Meer Dronrijp en Inez Bosch Arum. De tweede kansenronde werd gewonnen door Selma v/d Wal Menaam, Jelly Hiemstra Menaam en Aniek Koopmans Witmarsum.

Ook bij de 1e klasse dames was er in de eerste ronde niet veel spanning. De tweede ronde werd veel spannender in de winnaarsronde en beide games waren close en werden slechts met 5-4 en 5-5 beslist. In de winnaarsronde leek team 1 uit te sterven en gingen de kronen naar team Louise Krol Rinsumageest, Jeska Terpstra Easterein en Anke Wassenaar Minnertsga. De tweede prijs ging naar Roelie Kroondijk Groningen, Corrie Kroondijk Groningen en Senne Idsardi Dronrijp. De finale van de herkansingsronde werd een stuk spannender en werd pas met 5-4 en 6-4 beslist in het voordeel van de ploeg Andrea Kroes Groningen, Larissa Smink Makkum en Jennie Terpstra Mantgum.

Dankzij sponsor Bouwgroep Dijkstra Draisma konden de gevulde enveloppen worden uitgedeeld en werden de prachtige kransen opgehangen. De kop is eraf en het handbalseizoen is officieel van start. Het eerste feest voor Trije Doarpen-leden staat gepland op vrijdag 17 mei.