Zakelijk AZ verslaat NEC en handhaaft de derde plaats

Aan het begin van de tweede helft leek AZ het duel te beslissen. Vangelis Pavlidis schoot perfect, al dacht NEC dat hij buitenspel stond. De VAR controleerde het doelpunt en oordeelde dat dit niet het geval was. Voor de Griek betekende dit zijn 27e doelpunt in de Premier League. Hij evenaart opnieuw PSV’er Luuk de Jong in de ranglijst van topscorers.

Het was nodig om tot de slotfase te wachten voordat NEC zich aanvallend kon laten zien. Ryan tikte zojuist een marker van Mees Hoedemakers over het doel. De Australiër moest in de slotfase opnieuw een vrije trap van Chery redden. De Nijmeegse ploeg kon ondanks zes (!) minuten blessuretijd niet verder komen. Dankzij invaller Ernest Poku kwam de stand zelfs op 0-3.

Met de triple houdt AZ de druk op FC Twente en de derde plaats hoog. Het verschil is vijf punten voorsprong op het duel van volgende week op Bevrijdingsdag (5 mei). De wedstrijd begint om 16.45 uur in Alkmaar en uiteraard kun je de wedstrijd live volgen op NH Sport via de radio.

AZ-configuratie: Ryan; Sugawara, Penetra, Bazoer, M. De Wit (Møller Wolfe/90); Mijnans, D. De Wit, Belic (Dantas/75); Sadiq (Poku/90), Pavlidis, Van Bommel (Van Brederode/81)