Huizen vervolgt, Ringpas naar punt 2

Huizen ziet het kampioenschap in de promotiecategorie dames steeds dichterbij komen. De ploeg won zondagmiddag de Gooise derby tegen Laren met 2-0. Ring Pass behaalde de tweede plaats door MOP te verslaan in een onderlinge wedstrijd (1-2). Het verschil tussen de nummers één en twee bedraagt ​​nu vier punten met nog drie wedstrijden te gaan. Huizen heeft ook een herstelwedstrijd in behandeling.

Tegen Laren bleek Huizen de efficiëntere ploeg. De snelle openingstreffer van Sam Luttmer uit de strafcorner werd vlak voor rust na een prachtige solo gedubbeld door Myrthe van Kesteren. De aanvoerder van Huizen brak aan de linkerkant vanaf de rechterkant van de 23-meterlijn door de Larense verdediging en rondde prachtig af met haar backhand. Ondanks de weinige kansen die Laren kreeg, kwam de ploeg van Steven van Tijn niet tot scoren. Hierdoor blijft Laren op de elfde plaats in het klassement staan ​​en neemt de dreiging van (directe) degradatie toe.

Hevige strijd om play-offplaatsen, ook aan de basis loopt de spanning op

De MOP verloor opnieuw. De voormalig koploper kwam tegen Ring Pass al na vier minuten op voorsprong, dankzij een doelpunt van veteraan Tessa Schoenaker. Maar Ring Pass vocht terug. Doelpunten van Maaike de Vries (strafcorner) en Fleur van Zuilen (strafcorner) waren genoeg om Delft de overwinning te bezorgen en de tweede plaats te behalen. MOP blijft derde, maar de voorsprong op de nummers vier en vijf (Victoria en Nijmegen) bedraagt ​​slechts één punt.

De lager geplaatste Leonidas vecht om te overleven en boekte een belangrijke overwinning tegen Push. De doelpunten van Rotterdam vielen pas in de laatste vier minuten. Eerst scoorde Minke Boeijenga een strafcorner. In de laatste minuut sloot Mikki Roolaart de wedstrijd uiteindelijk af met de stand 0-2. Zo stijgt Leonidas naar de “veilige” negende plaats, ten koste van HIC, dat met 2-1 verloor van Leiden.