AZ behaalde onofficieel de 4e plaats in de Eredivisie na overwinning op NEC

ALKMAAR/NIJMEGEN – AZ stelt bij 0-3-zege op NEC bijna zeker 4e veiligMijn hoofdkantoor van de Eredivisie. AZ heeft goede zaken gedaan in de strijd om de derde plaats.

Al na een kwartier spelen kwam AZ op voorsprong dankzij een bal van Dani de Wit. En ook daarna domineerden de Alkmaarders het veld. Een dominantie die pas in de tweede helft vruchten afwierp, toen de stand 58 wasMijn minuut Vangelis Pavlidis had gelijk en maakte er 27 vanMijn doelpunt in deze competitie. Daarmee staat hij op gelijke voet met PSV’er Luuk de Jong in de strijd om de topscorer van de Eredivisie.

In de extra tijd verhoogde AZ via invaller Ernest Poku de score, waardoor de eindstand op 0-3 kwam.

Met nog drie wedstrijden te gaan heeft FC Twente nog steeds vijf punten voorsprong op AZ. Volgende week wacht in Alkmaar de onderlinge confrontatie. Als ze zouden winnen, zou AZ 2 punten achter staan ​​op de Tukkers. De mogelijkheid dat FC Twente nog meer punten verliest lijkt echter niet voor de hand te liggen. In de laatste 2 wedstrijden speelt FC Twente tegen Volendam (17Mijn) en PEC Zwolle (12Mijn).

Klik HIER om het wedstrijdverslag van mediapartner NH te bekijken.