FC Dordrecht strijdt in Cambuur voor een spectaculaire puntenverdeling

Aanvaller René Kriwak keerde terug van een lichte blessure in Fryslân en verving Rocco Robert Shein uit de basisopstelling. Op de bank zat ook Jari Schuurman, die de afgelopen maanden kampte met een liesblessure.

Veel balbezit, ook nog een doelpunt tegen.

In Cambuur, dat komende zomer afscheid neemt van het huidige stadion, hadden de bezoekers in de eerste helft veelvuldig de bal. Tot veel gevaarlijke momenten leidde dit niet: Ilias Sebaoui schoot naast na een Leeuwarder leg en Shiloh ‘t Zand schoot hoog over.

Cambuur zelf had echter slechts één kans nodig om de score te openen. Dordt-doelman Luca Plogmann schatte een voorzet vanaf rechts verkeerd in, Roberts Uldrikis profiteerde: 1-0.

snelle gelijkmaker

Reden genoeg voor FC Dordrecht om een ​​extra inspanning te leveren. Lukt het jou om, net als twee weken geleden tegen NAC, snel de gelijkmaker te scoren? Het antwoord was een volmondig ‘ja’, want nog geen vijf minuten later stond de stand 1-1. Een goede aanval eindigde in Sebaoui via Ruben Kluivert, die in twee pogingen doelman Yanick van Osch versloeg.

In tegenstelling tot de wedstrijd in Breda, waarin FC Dordrecht met 1-4 opschoot, kwam de ploeg tegen Cambuur voor de tweede keer op achterstand. Michael Breij kwam helemaal vrij en zette Uldrikis weer in stelling, die alleen maar de bal hoefde door te passen: 2-1.

Onoplettend na de pauze

Even later bleef FC Dordrecht verder leed bespaard toen de Friese topscorer Milan Smit faalde in de één-op-één met Plogmann, nadat hij op slimme wijze aan de aandacht van Kluivert was ontsnapt. De 3-1-stand werd echter kort na rust werkelijkheid. De Dordrechtse verdediging sliep en na uitstekend werk van Cambuur-invaller Bram Marsman gaf Smit het laatste zetje.

Na die zwakke minuten brak er een betere fase aan voor de ploeg van Michele Santoni. De Italiaanse coach zag zijn ploeg krachtig in de tegenaanval gaan met Shiloh ‘t Zand als einddoel: 3-2. Dit betekende niet alleen dat de spanning weer in de wedstrijd zat, maar ook het tiende doelpunt van het seizoen voor de Feyenoord-huurder.

Strijd tegen de klok

Naarmate FC Dordrecht steeds sterker werd, moest Cambuur vooral verdedigen. De klok werd echter een steeds grotere tegenstander voor de Dordtenaren, omdat de wedstrijd al het laatste kwartier had bereikt.

Adrian Segecic had daar niets van. De Australiër, die de afgelopen weken voor het Australische onder-23 team speelde, aarzelde niet na uitstekend werk van Korede Osundina en scoorde het verdiende gelijkspel: 3-3.

In de slotminuten vielen er geen doelpunten, waardoor FC Dordrecht een punt pakte en inmiddels na elf wedstrijden ongeslagen is en zich consolideert op de vierde plaats. Willem II is komende vrijdag zijn rivaal in Krommedijk.

Opstelling FC Dordrecht: Plogmann; Seydoux (Bronkhorst/59), Kluivert, Van der Avert, Hilton (Shein/80); Receveur (Schuurman/59), ‘t Zand, Suray; Mbayo (Segecic/59), Kriwak (Osundina/46), Sebaoui