De sterkste TOP Oss spaart terecht een punt in blessuretijd

TOP Oss heeft vanavond Er rest nog één punt in het treffen met Jong AZ. De jongeren uit Alkmaar leken lange tijd op de rand van de overwinning te staan, dankzij een vroeg doelpunt van Kees Smit. Het was echter Grad Damen die in de blessuretijd een volkomen terecht punt wist te scoren: 1-1.

In vergelijking met de nipte nederlaag in en tegen (FC) Dordrecht besloot Ruud Brood op twee plaatsen van team te wisselen. Joshua Eijgenraam en Lars Nieuwpoort werden vervangen door Delano Ladan, die vorige week aan de slag ging Hij wist nog te scoren – en Xander Lambrix.

Het was TOP Oss die het sterkst uit de startgrid wist te komen. De eerste mogelijkheid kwam al na drie minuten via Delano Ladan. Het was rechtsback Ilounga Pata die erin slaagde langs de rechterflank op te schuiven en een lage voorzet te lanceren. Voornoemde Ladan had echter te veel tijd nodig en plaatste zijn schot vervolgens naast het doel. TOP Oss bleef in de eerste fase domineren en kwam kort daarna weer dichtbij met een vrije trap. Doelman Owusu-Oduro wist de doelpoging echter ongedaan te maken. Even later Het waren de jongeren uit Alkmaar die tegen alle verwachtingen in de leiding wisten te pakken. Het was Kees Smit die de bal vakkundig doorspeelde en daarna ruimte wist te vinden naast Mike Havekotte: 0-1.

Daarna keerde de rust even terug in het Frans Heesenstadion, in een periode zonder grote kansen. Na een halfuur spelen kwam de thuisploeg echter weer dichter bij de gelijke stand. Karim Loukili scoorde de penaltytrapgebied en stormde vervolgens richting de korte hoek. De doelman was echter zeer attent en wist het schot te keren. Na 45 minuten voetbal blies de scheidsrechter op zijn fluitje Luuk Timmer voor de pauze.

De tweede helft begon met een wissel van TOP Oss. Sven Zitman bleef in de kleedkamer en werd vervangen door Abel Stensrud. De eerste kans van het tweede bedrijf ging naar het lokale team. Grad Damen leek de bal perfect naar het hoofd van Delano Ladan te passen, die de bal vrij voor het hoofd had. Hij miste echter de bal, waarna een verdediger van Jong AZ de bal omzette in corner. Tien minuten later was het weer TOP Oss, die in twintig seconden tijd drie ontzettend grote kansen op rij kreeg. Wonder boven wonder werd geen van deze doelpogingen omgezet. Op dit punt in de wedstrijd waren er kansen voor de thuisploeg. Vijf minuten later leek het erop dat het eindelijk gescoord was, maar vlak voor de doellijn werd de marker van Abel Stensrud uitgeschakeld. Hierna werd ook Jong AZ weer even gevaarlijk. Degene die net daarvoor viel Ricuenio Kewal Hij leek de 0-2 in zijn schoenen te hebben, maar Mike Havekotte wist met de paal de goal te voorkomen.

Het spel schommelde op en neer en even later was dat zo Dus Het is alweer de volgende grote kans voor TOP Oss. Dit keer was het Giovanni Korte die de diepte in werd gestuurd. Ook hij besloot de bal te omringen met een subtiele marker, maar tot ieders teleurstelling bleek de stick het laatste obstakel. Even later was de wanhoop aan de kant van Osse compleet toen ook de net binnengekomen Konstantinos Doumtsios er niet in slaagde de bal van dichtbij tussen de palen te stoppen. De scheidsrechter besloot ruim acht minuten blessuretijd toe te staan. TOP Oss maakte dankbaar gebruik van deze extra speeltijd. Ilounga Pata wist met een knappe voorzet het hoofd van Grad Damen te bereiken, die de bal vervolgens knap in de verre hoek plaatste: 1-1! Even leek TOP Oss ook de overwinning te gaan pakken, maar dat was helaas niet het geval.

Een meer dan verdiend punt in de extra tijd van vandaag. Er staan ​​dit seizoen nog twee wedstrijden op het programma, vanaf volgende week. Dan gaan we op bezoek bij de talenten van Jong PSV.