De Graafschap – De Graafschap verslaat MVV Maastricht met 3-0

De Graafschap verslaat MVV Maastricht met 3-0

De Graafschap boekte vrijdagavond een 3-0 overwinning op MVV Maastricht. Jeffry Fortes, Anis Yadir en Tristan van Gilst scoorden op eigen veld.

Terecht op 1-0

Stan Wevers startte voor het eerst tegen de Limburgers en verving de geschorste Philip Brittijn. Devin Haen verving Ralf Seuntjens als aanvaller. Nadat het schot van Lion Kaak naast ging kreeg ook MVV Maastricht de eerste kans van de wedstrijd. Een kopbal van Ferre Slegers werd eenvoudig gered door doelman Thijs Jansen. Haen kon vervolgens simpelweg niet bij de bal en zorgde voor gevaar. Even later kwam Maas Willemsen dicht bij de 1-0 toen hij van afstand aanviel en naast schoot. Na ruim een ​​half uur spelen kwam De Graafschap verdiend op voorsprong: een prachtige voorzet van Başar Önal werd binnengekopt door Fortes.

Doelpunten Yadir en Van Gilst

De Graafschap kende een goede start na rust en werd dreigend via Haen en Önal. MVV Maastricht begon iets beter aan de wedstrijd, maar creëerde geen grote kansen. Halverwege de tweede helft verdubbelden ze. Superboeren de score, toen Yadir de bal kopte na een pass van Donny Warmerdam. David Flakus Bosilj leek op weg naar de 3-0, maar werd nog net op tijd tegengehouden door de MVV-defensie. Vijf minuten later was de wedstrijd definitief voorbij. Na een uitstekende aanval was Van Gilst de laatste stop en schoot tegen de touwen om de stand op 3-0 te brengen. In de finale maakte Othniël Raterink zijn debuut voor De Graafschap en geen van beide teams creëerde opnieuw kansen.

De Graafschap – MVV Maastricht: 3-0

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Jeffry Fortes (35.), 2-0 Anis Yadir (66.), 3-0 Tristan van Gilst (71.)

Scheidsrechter: Nijhuis | Openbaar: 10.526

In de rij gaan staan de provincie: Jansen; Fortes ©, Schenk, Willemsen, A. Büttner; Wevers (64. Yadir), Kaak, Warmerdam (83. O. Raterink), Colyn (28. Van Gilst); Haen (64. Flakus Bosilj) en Önal (83. Schoppema).

In de rij gaan staan MVV Maastricht: Matthys; Librici (76. Zeegers), Aktas, Nieling, Schenk; Kleinen (85. Penders), El Basri (76. Smeets), Souren ©; Slegers (46. Remans), Livramento (76. Mmaee) en Buifrahi.

GRAMelektronische kaarten) de provincie: Butner (61.)