PSV ruimt het veld op met Heerenveen, maar zal nog even moeten wachten op de titelviering

VoetbalGewijzigd

Oppermachtig PSV boekt in Heerenveen zijn grootste uitoverwinning (0-8) in de Eredivisie

Wat is de overtreffende trap van missie volbracht? PSV moest vanavond winnen bij sc Heerenveen om de landstitel te kunnen vieren na puntenverlies tegen Feyenoord. Het team van Peter Bosz deed het en hoe. De stand was 0-8, de grootste uitoverwinning van PSV in de Eredivisie.

Na de monsterlijke overwinning moest PSV wachten op nieuws uit Deventer, waar Feyenoord tegenover Go Ahead Eagles stond. Vanuit het perspectief van Eindhoven moesten de Rotterdammers punten laten liggen, maar dat deden ze niet. De stand was 1-3 op de Adelaarshorst, waardoor PSV op zijn vroegst op 5 mei officieel kampioen kan worden.

Zo snel mogelijk de wedstrijd beslissen was het motto van PSV. De Eindhovenaren kregen hulp van een uiterst zwak Heerenveen. PSV scoorde in slechts tien minuten tijd drie doelpunten.

Het was Guus Til die in de zevende minuut de score opende voor de bezoekers. PSV profiteerde van balverlies aan de tegenstander en zette snel een tegenaanval in, waarna Til de laatste steunpilaar was van een goede combinatie (0-1).

Zo’n honderd seconden later wist Malik Tillman op aangeven van Jordan Teze het tweede doelpunt binnen te koppen. De Amerikaanse middenvelder torende hoog boven zijn rivaal uit, alsof hij clubtopscorer Luuk de Jong was.

opmerkelijk doel

Opvallender was het doelpunt dat Tillman twee minuten later scoorde. Door een slechte aanpak in het gebied leek hij het duel met verdediger Pawel Bochniewicz te verliezen.

• Professioneel fotograferen

Zittend werkt Malik Tillman de bal achter Heerenveense doelman Mickey van der Hart.

Eenmaal op de grond gezeten besloot Tillman de bal nog een laatste aanraking te geven, waarna deze langzaam over de doellijn rolde achter doelman Mickey van der Hart (0-3).

Honderdste doelpunt in de Premier League

Nogmaals dankzij Til en Joey Veerman kwam PSV voor rust op een 0-5 voorsprong. Dat vijfde doelpunt, een laag, goed geplaatst hoekschot, was het honderdste doelpunt van PSV in de Eredivisie dit seizoen.

Joey Veerman scoort tegen zijn voormalige ploeg het honderdste doelpunt van PSV in de Eredivisie dit seizoen, maar juicht niet

Na rust ging PSV verder waar ze gebleven waren, onder meer via Johan Bakayoko. De 21-jarige Belg kwam kort na de aftrap heel dicht bij het zesde doelpunt, met een prachtig schot dat vlakbij de kruising op de lat belandde.

Een paar minuten later kreeg de buitenspeler gelijk. Bakayoko sneed vanaf rechts in en zag zijn hoekschot aan de rechterkant van de lat in doel terechtkomen (0-6).

Met zoveel doelpuntenproductie was het doelpunt van De Jong onvermijdelijk. De 33-jarige aanvaller scoorde de zevende van de middag.

De speler met de meeste waarde

Tien minuten later leverde De Jong de assist voor Patrick van Aanholt, die er 0-8 van maakte. Met nog drie wedstrijden te gaan is De Jong nu al de speler die dit seizoen de meeste assists heeft gegeven in de Premier League. Een goede statistiek voor de aanvaller, die tevens topscorer van de competitie is.

In de laatste minuut van de wedstrijd zorgde vuurwerk van de uitfans ervoor dat scheidsrechter Danny Makkelie de wedstrijd tijdelijk stopzette. Na precies negentig minuten spelen, toen de rook nog niet helemaal was opgetrokken, maakte Makkelie een einde aan de historische wedstrijd.