Overwinning Drechtstreek op Unitas – DordtCentraal

PAPENDRECHT – In een niet al te lastige wedstrijd boekte Drechtstreek een reguliere overwinning op Unitas uit Gorkum. In een wedstrijd waarin Drechtstreek zijn tegenstander vanaf het begin flink onder druk zette, stond de ploeg na een kwartier met 2-0 voor. (Foto’s: Piet van Beest)

De ploeg van Dennis Schoonewil begon goed, maar het was Thijs van der Wal die doelman Alihan Ulusoy direct aan het werk zette namens Unitas. Na elf minuten wist Nik Semcesen zijn tegenstanders op linksvoor snel te omsingelen en gaf de bal goed door aan Koen Lighaam, die de 1-0 scoorde. Unitas bleef daarna niet onopgemerkt, maar echt gevaarlijk kon het niet worden. Een paar minuten later ontving middenvelder Jordy van Walsem de bal goed en scoorde in de vijftiende minuut de 2-0. Door het solide aanvallende spel van Drechtstreek kwam Unitas niet echt tot gevaar, al zorgde hij bij vlagen wel voor uitstekend tegenspel. Zo werd doelman Ulusoy een half uur in de wedstrijd op de proef gesteld door een goede vrije trap van Unitas-aanvaller Tim Mehl, maar hij redde zich alleen uit een hoekschop. Kort voor rust kreeg Drechtstreek de mogelijkheid tot een groter doelpunt, maar een harde vrije trap van Dion Warner deed de Unitas-defensie van richting veranderen. Hetzelfde speelpatroon zette zich in de tweede helft voort, totdat er een andere sfeer op het veld leek te ontstaan ​​nadat de coach drie nieuwe spelers tegelijk introduceerde. Met Thijs den Dunnen, Ronald Tomassen en Patrick Tukker in de ploeg ontstond er een nieuwe dynamiek in het spel van Drechtstreek. De voorwaartse druk nam toe, wat onder meer tot drie corners op rij leidde. Gevaarlijke aanvallen lukte Unitas nauwelijks meer en het derde doelpunt van Papendrecht leek te komen. Dat kwam tien minuten voor tijd en wie behalve invaller Patrick Tukker maakte er 3-0 van. Door de overwinning wist Drechtstreek de derde positie in het klassement te behouden met 43 punten, wat gelijk staat aan het aantal punten dat de ploeg vorig seizoen behaalde. Koploper GSC/ODS versloeg ook DFC met 3-0 en Schelluinen versloeg Arkel met 1-3, waardoor er geen wijzigingen waren aan de top van de lijst. Aanstaande zaterdag, Koningsdag, is er geen voetbalprogramma en de week daarop, op 4 mei, staat de uitwedstrijd tegen Schoonhoven op het programma.