Grote misstap VVV tegen tien Jong AZ

VVV kon niet echt druk zetten en ontsnapte nog twee keer toen Ernest Poku gevaarlijk brak, maar doelman Delano van Crooij verkleinde tweemaal zijn doelpunt goed. Smans keerde na rust in ieder geval niet terug, zijn vervanger was Magnus Kaastrup. De ploeg van AZ nam in de tweede helft meer controle over de wedstrijd. Na ruim een ​​uur liet linksback Simon Janssen zich kinderachtig uitspelen en schoot Denso Kasius diagonaal binnen: 1-1. Een kwartier voor tijd kwam er een einde aan het drama toen Jayden Addai de Alkmaarse talenten vanaf de strafschopstip naar de overwinning schoot. Als verzachtende omstandigheid mocht Kruys aanvoeren dat hij vooral achterin moest improviseren. Dat maakte de nederlaag niet minder pijnlijk.