TopKip Lions winnen eerste play-off

In de competitie wonnen de TopKip Lions tweemaal comfortabel van de debutant ZZ Leiden. In die wedstrijden bleven de jonge Leidse ploegen steeds onder de veertig punten, terwijl de Lions als gekken scoorden. Er zijn enkele maanden verstreken en het Leidse team heeft zich goed ontwikkeld. Het team heeft verschillende getalenteerde jonge spelers en speelt een nieuwe basketbal. De TopKip Lions moesten aan de slag en vooral in het tweede kwart maakte de tegenstander het de ploeg van Landsmeer lastig.

TopKip Lions begon goed aan de wedstrijd en het spelplan was heel duidelijk. Centrale verdediger Richelle van der Keijl werd in positie gebracht. De aanvallers deden hun werk uitstekend en de ene assist na de andere scoorde de 1,95 meter lange Landsmeer-speler. ZZ Leiden had hiertegen geen bezwaar. Het eerste kwart werd afgesloten met een stand van 21-14 en Van der Keijl scoorde twaalf punten.

Blijkbaar dacht TopKip Lions dat de game in de tas zat, maar niets is minder waar. ZZ Leiden begon het tweede kwart met hard en fanatiek spel en de eerste minuten konden de Lions daar niets aan doen. ZZ Leiden sloeg zijn driepunters hard en TopKip Lions verzuimde hun talrijke vrije worpen te maken. Het spel was haastig en chaotisch en van het spelplan bleef weinig over. De jonge rivaal kwam terug met 28-24 en 30-27. Maar hard spel brak ZZ Leiden. Ineens werden er zonder problemen zes vrije worpen op rij van TopKip Lions uitgevoerd. En een van de vele onderscheppingen van Lindsay Pengel werd door haarzelf gered door de zoemer. TopKip Lions kon weer op adem komen en ging met een stand van 38-29 de rust in.

In de tweede helft bracht TopKip Lions meteen orde op zaken. Twee onderscheppingen van Lindsay Pengel en scores van Richelle van der Keijl zorgden in twee minuten tijd voor een verschil van dertien punten (44-31). De coach van ZZ Leiden vluchtte in de time-out, maar de marge was een feit. ZZ Leiden had veel fouten nodig om de ploeg van Landsmeer tegen te houden en maakte al snel fouten. TopKip Lions schoof richting de 20 puntenmarge met scores van Janna Vogelaar en een driepunter van Charlotte van Kleef. Met een driepunter van Indy le Belle sloot TopKip Lions het derde kwart af met 58-42.

Het laatste kwart wordt hard gespeeld. Terwijl ZZ Leiden de ene na de andere speler met vijf fouten naar de bank zag gaan, had coach Van Kampen nog zijn hele bank om uit te kiezen. Janna Vogelaar voegde een aantal goede acties toe en Richelle van der Keijl was weer terug bij het spelplan. Twee precieze vrije worpen van Emma de Wit, die terugkeerde van een blessure, bezegelden de overwinning, 80-55.

TopKip Lions presteerde op alle vlakken beter dan hun jonge tegenstander. Het team van Landsmeer was bijzonder dominant in de rebound met tweeënvijftig tot drieëndertig rebounds. Richelle van der Keijl scoorde negenentwintig punten in haar carrière en pakte ook achttien rebounds. Ook Lindsay Pengel speelde een prima wedstrijd. Hij scoorde achttien punten, leverde vijf assists en had vier steals. Ook Janna Vogelaar eindigde met twaalf punten in de dubbele cijfers.

In een best-of-three series speelt TopKip Lions aanstaande woensdag om 20.30 uur tegen ZZ Leiden. Als TopKip Lions wint, is de volgende stand de halve finale. Mocht TopKip Lions onverhoopt verliezen, dan wordt volgende week een derde wedstrijd gespeeld in Landsmeer.

Kwartposities: 21-14, 38-29, 58.42, 80-55. Scores: Richelle van der Keijl 29 punten (18 rebounds), Lindsay Pengel 18 (5 assists, 4 steals), Janna Vogelaar 12, Charlotte van Kleef 9, Inidy le Belle 7, Myrthe den Heeten 2, Emma de Wit 2, Claire Hirman 1

Kim Hartmans moeder

Nog een blij nieuws. Anderhalve week geleden zijn speelster Kim Hartman en haar vrouw Jolisa de trotse moeders geworden van hun dochter Noë. Hij werd geboren op dinsdag 9 april om 14:01 uur. Noë woog 3605 gram en is 51 cm lang. Met beide moeders gaat het goed!