Het Schiedamse Judoka Sportinstituut werkt op drie fronten

De volgende judoka’s werden kampioen van Zuid-Holland: Sarah Alper, Naemi Henriques, Xivan Jawahierkhan, Aslan Alper, Sepp van der Eijk, Aiden Tekin en Mees Olthaar.

De zilveren medaille ging naar Sara Colombaroni, Tymur Branitskiy en Destan Tekin.

Het brons ging naar Julia Tekin, Bobbie van der Hoeven, Mehmetcan Bircan, Tygo Wijsman, Helio Gomes Morais, Noaquin Marte, Guus van der Eijk, Cas Govers en Sovian Jawahierkhan.

Op zondag 21 april namen verschillende judoka’s van Sportinstituut Schiedam deel aan het internationale judotoernooi Berlicum Open in Sint Michielsgestel.

Hier werd Jana Bergman uitgeroepen tot vrouwelijk kampioen -18 jaar -70 kg. Aslan Alper (-12 jaar -34 kg) en Sovian Jawahierkhan (-12 jaar +50 kg) wonnen zilver en Caelon Henriques (-15 jaar -66 kg) en Mees Olthaar (-12 jaar -42 kg) pakten brons.

Ook Dylan Jansen kwam zondag in actie. Hij nam deel aan de Junior Judo European Cup (-21 jaar) in Lignano, Italië. Je kunt met tevredenheid terugkijken op je toernooi.

In de eerste ronde versloeg Dylan de Portugese Baptista snel met een headlock (ippon). In de tweede ronde versloeg Dylan de Sloveense Sbotic. Dylan scoorde een waza-ari na een hold van 14 seconden en wist vlak voor tijd zijn tegenstander op zijn rug te gooien (ippon).

In de derde ronde stond een zware wedstrijd gepland tegen Igor Tsurkan, nummer 1 op de wereldranglijst. Dylan was niet onder de indruk en wist het de Oekraïner lastig te maken. Helaas werd de wedstrijd verloren vanwege strafschoppen. Tsurkan haalde de halve finales niet en helaas eindigde het toernooi voor Dylan.

Verslag: Arthur den Hamer