FC Groningen in de race om promotie

Met nog twee wedstrijden te gaan is FC Groningen in de race voor promotie naar de Eredivisie. Zaterdagavond won Groningen overtuigend met 3-0 van SC Cambuur.

Na een goede eerste helft was de ruststand 2-0 voor Groningen. Cambuur creëerde geen kansen en Groningen domineerde de bal. Na ruim twintig minuten spelen kopte Marvin Peersman het eerste doelpunt na een hoekschop van Laros Duarte. Een paar minuten later gebeurde het opnieuw. Thom van Bergen scoorde 2-0.

In de tweede helft herstelde Cambuur zich en had meer balbezit. Twintig minuten voor tijd moest doelman Jurjus van Groningen met een rode kaart het veld verlaten na een botsing met Cambuur-speler Smit.

Hoewel FC met tien man verder moest, kwamen de spelers niet meer in gevaar. Postema scoorde in de 85e minuut het winnende doelpunt. Eindstand 3-0.

FC Groningen staat na 35 wedstrijden op de derde plaats met 70 punten. Doordat zowel koploper Willem II als nummer twee Roda JC punten hebben verspeeld, heeft FC Groningen nu één punt minder dan nummer twee Roda JC en vier punten minder dan nummer 1 Willem II.

Aanstaande vrijdag 26 april speelt FC Groningen de uitwedstrijd tegen Willem II.