Spelers en fans vechten samen voor een grote overwinning op Euroborg

Zaterdag 20 april 2024 om 22:56 uur

FC Groningen versloeg Cambuur zaterdagmiddag met ruime marge (3-0). De Trots van het Noorden ging na een goede eerste helft met een 2-0 voorsprong de rust in. Er waren doelpunten van Marvin Peersman en Thom van Bergen. Doelman Hidde Jurjus kreeg twintig minuten voor tijd een rode kaart, waardoor Dirk-Jan Baron zijn debuut maakte voor FC. Topscorer Romano Postema sloot de wedstrijd kort voor tijd af met een 3-0 voorsprong.

FC Groningen speelde bij Euroborg een ijzersterke eerste helft tegen het Friezen SC Cambuur. Vanaf het eerste moment zette de ploeg van coach Dick Lukkien druk op de rivaal. Onder leiding van de 22.118 volgers die het groen-witte team van Euroborg steunden.

De eerste kopkans kwam van Marvin Peersman in de 4e minuut van de wedstrijd na een hoekschop. Nadat Marco Rente na een hoekschop bijna scoorde, was de derde periode een succes. Peersman zette zijn ploeg halverwege de eerste helft met een sterke kopbal op 1-0.

De Trots van het Noorden zette door en zette de overheersing om in het tweede doelpunt. Romano Postema zette zijn aanvallende partner Thom van Bergen op wonderbaarlijke wijze richting doel. Van Bergen dribbelde kort en schoot keihard raak, 2-0.

FC hield het momentum vast en kende geen problemen in de verdediging. De ploeg had veelvuldig de bal en toen ze in Cambuur waren, begon de verdediging en het gevecht om de bal bij de aanvallers. Het derde doelpunt kon er voor rust niet in, ondanks goede pogingen van Laros Duarte, Leandro Bacuna en Jorg Schreuders.

Aan het begin van de tweede helft kwam Duarte meerdere keren over het veld met de bal aan zijn voet. Het eerste serieuze schot na rust kwam eveneens van de voet van de middenvelder. De Kaapverdische international schoot in de 50e speelminuut net over het doel.

Na ongeveer een uur spelen kreeg Van Bergen een mooie kans om zijn tweede doelpunt van de middag te scoren. Johan Hove liet Bacuna op prachtige wijze los met een rebound. De aanvoerder behield de voorsprong, maar Van Bergen kopte in de handen van doelman Yanick van Osch.

FC Groningen moest de laatste twintig minuten met 10 man verder. Hidde Jurjus kwam in botsing met een Cambuur-aanvaller en werd van het veld gestuurd. Zo maakte Dirk-Jan Baron zijn debuut als vervanger van Van Bergen. Vanaf dat moment had FC Groningen één taak: vechten voor de drie punten.

De 22.118 fans streden massaal tegen elkaar en zongen de Trots van het Noorden. De ploeg had het lastig met één man minder en Cambuur zag steeds meer de helft van FC. Topscorer Romano Postema ging in de 85e minuut van startdeze minuut spelen. Luciano Valente liet op zeer slimme wijze invaller Isak Määttä los. De Noor overtrof de topscorer van FC en Postema werd 18eMijn Competitiedoelpunt van het seizoen, 3-0. De explosie bij Euroborg was groot na het laatste fluitsignaal. Spelers en fans streden samen voor de drie punten.

FC Groningen treft komende vrijdag in Tilburg koploper Willem II. Het bezoekersgedeelte is voor de vijfde wedstrijd op rij volledig uitverkocht. Voor fans die tot de prioriteitsgroep behoren is de kaartverkoop voor de uitwedstrijd tegen Telstar (vrijdag 3 mei) begonnen. Tickets die beschikbaar zijn voor de overige abonnees en kaarten van de club gaan op donderdag 25 april om 9.00 uur in de verkoop. Dit is een dag later dan normaal.

Euroborg is al uitverkocht voor de laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie, op vrijdag 10 mei tegen Roda JC. Kaarten die aan abonnees beschikbaar worden gesteld, kunnen uitsluitend worden aangeschaft via de ticketmarkt: https://tickets.fcgroningen.nl.