RTV Maastricht – De ontroerende MVV laat de koploper ontsnappen in Geusselt

MVV was zaterdagavond heel dicht bij een zet tegen koploper Willem II. Pas in blessuretijd wist de favoriet voor de titel gelijk te trekken bij Geusselt.

Op de vraag of MVV in Maastricht woont was het antwoord al duidelijk door de grote steun die de club krijgt van de stad nu de economische problemen zo groot zijn. Het zaterdagavond volgepakte Geusselt tegen Willem II benadrukte het echter nog maar eens.

Begin
En die vele fans zagen hoe MVV furieus van start ging. Na één keer naast te hebben geschoten scoorde Dailon Livramento in de elfde minuut de 1-0. Het stadion ontplofte en de leider wist dat hij serieus moest worden. Niet lang daarna maakte Livramento zich los en mikte net na de kruising. In het restant van de eerste helft dekte Willem II op de eigen helft MVV af, maar verdedigend stonden de Maastrichters zeer goed.

Grote kansen Willem II
Na rust wist Willem II serieuze kansen op de gelijkmaker te creëren. Hilterman kwam dichtbij met een schot dat over de lat ging. MVV-doelman Matthys viel opnieuw op met zijn katachtige reflexen op de kopballen van Hilterman en Bokila.

Extra tijd
Aan de andere kant vergat MVV de wedstrijd te beslissen. Livramento kreeg alleen voor de doelman een droomkans, maar hij schoof de bal een meter naast. En dat kwam MVV duur te staan. In de derde minuut extra tijd kreeg spits Hilterman te veel ruimte en kon een voorzet binnenkoppen: 1-1.

Hij rende niet meer
Ondanks die tegenslag had MVV de wedstrijd alsnog kunnen winnen. Invaller Mmaee werd in de 95e minuut vrijgelaten en schoot op de doelman, waardoor de puntendeling een feit was. MVV had de concurrentie verder voor kunnen zijn in de strijd om de play-offs. Aan de andere kant blijft de ploeg van Maurice Verberne “slechts” twee punten voorsprong op de slechtste concurrent voor dat ticket.