Overwinning verpulvert MOP, KZ wint

Victoria versloeg MOP genadeloos in de achttiende ronde van de Dames Promotie Klasse. In Rotterdam was de ploeg van Sjoerd Woelders met een score van maar liefst 5-0 te sterk voor de oud-kopman. Nummer één Huizen won (0-1 tegen HIC). Als gevolg daarvan heeft Huizen nu een voorsprong van drie punten op nummer twee MOP. De leider heeft ook nog één wedstrijd te spelen.

Terwijl MOP in de heenwedstrijd met 3-2 te sterk was voor Victoria, waren de rollen zondagmiddag volledig omgedraaid. Sabine van den Eijnden opende de score voor de Rotterdammers. Amper twee minuten later maakte Anouk de Vliegher er 2-0 van. Na de pauze deed de MOP, die lijkt te bezwijken onder de prestatiedruk, niet meer mee. Doelpunten van Mady Hof, wederom Van de Eijnden en Jozina Leemans, resulteerden in een royale 5-0 overwinning voor Victoria, dat dankzij deze overwinning steeg van de zesde naar de vierde plaats in het klassement. De MOP blijft tweede, maar zijn achtervolgers Ring Pass Delft, Victoria, Nijmegen en Push komen gevaarlijk dichtbij.

Na de straf tegen Nijmegen van vorige week (4-1 nederlaag) keerde Ring Pass zondag terug om drie punten bij te boeken. Push, eveneens strijdend voor een plek aan de top, werd nipt met 1-0 verslagen. Meike Jansen was de enige auteur van een wedstrijd waarin er meer gele kaarten (twee) waren dan doelpunten. Ring Pass herwon een plek in de top drie, terwijl Push met slechts drie punten minder terugkeerde naar de zesde plaats in het klassement.

KZ wint, maar is nog lang niet uit de gevarenzone

Klein Zwitserland behaalde een nieuwe overwinning. Op de Klatteweg in Den Haag versloeg de onderste ploeg het achtste Leiden met 3-1. Alle doelpunten vielen in de tweede helft. KZ is nog lang niet uit de gevarenzone. Het verschil met Laren en Leonidas (nummers tien en elf in het klassement) bedraagt ​​zes punten. Met nog vier wedstrijden te gaan is er nog steeds code rood in Den Haag.