Hilterman voorkomt dat Groningen Willem II verslaat in de hoofdwedstrijd – Voetbal International

Willem II ontsnapte zaterdag aan een nederlaag tegen MVV Maastricht. De Tilburgers stonden lange tijd op achterstand, maar in blessuretijd kopte Jeremy Hilterman de 1-1-stand tegen de touwen. Dit zou een zeer belangrijke gelijkspel kunnen blijken te zijn in de strijd om promotie. Willem II kan volgende week promoveren.

Hilterman voorkomt dat Groningen Willem II verslaat in de sleutelwedstrijd
© Professionele opnamen

Willem II kende in de vorige uitwedstrijd, mede dankzij een late gelijkmaker, een teleurstellend gelijkspel tegen Jong FC Utrecht (1-1) en had dus wat goed te maken zaterdag. De Tilburgers presteerden echter slecht en lieten vooral in de eerste helft weinig zien. MVV had meer zin en kwam dankzij Dailon Livramento op voorsprong. Het was het veertiende doelpunt van het seizoen voor de aanvaller.

Livramento kreeg in de tweede helft enkele mooie kansen om nog een doelpunt te maken. Hij ging er echter niet goed mee om en dat hield Willem II in de wedstrijd. Ook na rust waren de bezoekers gevaarlijk, met kansen voor bijvoorbeeld Hilterman, Khaled Razak en Jeremy Bokila. Romain Matthys speelde goed en hield zijn team op de been.

De zeer aantrekkelijke wedstrijd had alle kanten op kunnen gaan en leek te eindigen met een overwinning voor MVV. Kort voor tijd was de stand echter 1-1: Hilterman maakte zich los met een voorzet vanaf links en kopte binnen. Hilterman scoorde zes doelpunten in zijn laatste zes wedstrijden.

Hierna ging het bijna helemaal mis voor Willem II. Camil Mmaee kreeg een grote kans op de winnende treffer voor MVV, maar Joshua Smits wees zijn bod af. Als gevolg hiervan waren de twee teams gelijk verdeeld.

Willem II heeft nu zeven punten voorsprong op FC Groningen, dat zaterdag thuis tegen SC Cambuur speelt en volgende week tegenover de koploper staat. Als Hilterman niet had gescoord, had Groningen in die belangrijke wedstrijd (op doelsaldo) door kunnen gaan. Dat scenario ligt niet meer op tafel: bij een overwinning op Groningen is Willem II verzekerd van promotie naar de Eredivisie.

*Geldig t/m 20 april. 2024

{"title":"Kies bij welkomstactie: wint Feyenoord of NEC de beker?","titleMobile":"Kies bij welkomstactie: wint Feyenoord of NEC de beker?","odd":"100.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:897b0283-8797-432c-9631-8a6f68fce3a8","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"TOTO pakt voor de finale om de TOTO KNVB Beker uit met een prachtige welkomstactie (24+).","textMobile":"TOTO pakt voor de finale om de TOTO KNVB Beker uit met een prachtige welkomstactie (24+)."}