DWF’s jongste zwemmers vallen op: Het Kompas Sliedrecht

21 april 2024 om 17:44 uur

Sport Deel uw nieuws

DORDRECHT – Door Waterfit Zwem- en Poloclub (DWF) heeft het laatste deel (zesde deel) van het Minioren Circuit gezwommen. Tijdens deze competitie konden de minors zich kwalificeren voor de Provinciale Minorenfinale. Of de jonge zwemmers zich plaatsen voor de finale is nog niet bekend. De negentien jonge zwemmers behaalden in totaal 31 persoonlijke records (PR) en dertien ereplaatsen.

Dit was haar eerste wedstrijd voor debutant Elizma de Jong. Eerst zwom hij de 25m schoolslag in een geweldige tijd van 32,74. Daarna de 25 meter borstcrawl in een snelle tijd van 30.47. Tenslotte de 25m vrije slag in een geweldige tijd van 28.33. Hij kan zich de wedstrijd met trots herinneren.

Ook voor Milan van Renswoude was het een goede wedstrijd. Op de 100 meter vlinderslag verbeterde hij zijn vorige tijd met zes seconden en eindigde als eerste. Sem van Hattem eindigde vlak achter hem als tweede en verbeterde zijn tijd met achttien seconden. Op de 100 meter borstcrawl zwom Milan een PR van vijf seconden en behaalde de derde plaats. Dit was niet genoeg, want hij zwom ook zijn derde PR van vijftien seconden op de 200 meter vrije slag en behaalde daarmee de eerste plaats. Nala van Renswoude eindigde tweemaal als eerste. Hij verbeterde zijn tijden op zowel de 25 meter schoolslag als de 25 meter borstcrawl met een goed PR.

Matthijs Biesheuvel, Django Daems, Sifra Schelling, Sarah Mijnser en Emily Versteeg lieten zien dat zij in deze wedstrijd in vorm waren. Al deze zwemmers zwommen drie PR’s.

Naast bovengenoemde prestaties waren er ereplaatsen voor Matthijs Biesheuvel (2e, 3e), Sifra Schelling (2e), Lizzy Vlot (2e, 3e) en Guus van Wingerden (3e. º). De PR’s werden gezwommen door Sem van Hattem (2x), Silke Lagendijk (2x), Wesley Nederlof (1x), Jesse de Nijs (2x), Aram Petrosyan (1x), Lorraine Versteeg (1x), Lizzy Vlot (1x) en Guus gaan. Extreem (2x).

Zwemmers die zich plaatsen voor de Minioren Provinciale finale kunnen volgende maand beginnen met de voorbereidingen. Zij gaan zwemmen op 8 juni (Leiden) en 9 juni (Alphen a/d Rijn). De Provinciale Kampioenschappen Langebaan staan ​​op de kalender voor een aantal DWF gekwalificeerde junioren en senioren op 25/26 mei en 1/2 juni.