Cambuur Sjoernaal: Het seizoen zit erop voor Leeuwarders na een wanhopige nederlaag tegen FC Groningen

SC Cambuur verloor met duidelijke cijfers van FC Groningen (3-0), wat de derde nederlaag op rij betekent. De Leeuwarders staan ​​vijf punten achter op de achtste plaats met nog drie wedstrijden te gaan. Die plek geeft je het recht om deel te nemen aan de play-offs voor promotie naar de Premier League.

FC Groningen was op alle fronten beter. Bij rust stond het al 2-0 voor de Amsterdammers dankzij doelpunten van Marvin Peersman (ex-Cambuur) en Thom van Bergen.

Een grote tegenvaller was het terugtrekken van Léon Bergsma in de beginfase van de wedstrijd. Bergsma heeft een zware knieblessure opgelopen en komt dit seizoen niet meer in actie.

Friese keeper uit Groningen

In de tweede helft kreeg FC Groningen-doelman Hidde Jurjus de rode kaart na het neerhalen van Milan Smit. Voor de 21-jarige Dirk Baron uit Menaam was dit het betaaldvoetbaldebuut.

Grensaanvaller Posthuma maakte in de 83e minuut de eindstand op 3-0.

Cambuur komt komende vrijdag weer in actie in de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht. Remco Balk zal dan niet inzetbaar zijn, de aanvaller kreeg tegen FC Groningen zijn 13e gele kaart dit seizoen en is geschorst.