TOP Oss keert met lege handen terug uit Dordrecht

TOP Oss wist vanavond geen enkel resultaat te boeken tegen het uitstekende FC Dordrecht. De Dordtse ploeg, die al een plek in de play-offs veilig heeft gesteld, was met 3-1 te sterk. Leo Seydoux zette de thuisploeg al snel op voorsprong, waarna Mathis Suray in de tweede helft de voorsprong verdubbelde. Invaller Delano Ladan zorgde met zijn gelijkmaker een kwartier voor tijd voor een spannende slotfase. Het slotoffensief van TOP Oss mocht echter niet baten, want FC Dordrecht wist de wedstrijd uiteindelijk in blessuretijd uit te spelen via Korede Osundina.

Vergeleken met de nederlaag tegen Roda JC een week eerder besloot Ruud Brood zijn team te vernieuwen. De coach voerde maar liefst vier wijzigingen door in zijn basiselftal. Joshua Eijgenraam, Karim Loukili, Giovanni Korte en Grad Damen konden rekenen op een plek bij de eerste elf. Dit ging ten koste van Xander Lambrix, Giovanni Troupée, Abel Stensrud en Joshua Zimmerman.

Het was FC Dordrecht dat beter aan de wedstrijd leek te beginnen. De eerste kans voor de thuisploeg kwam in de vijfde minuut. Na een fraaie dribbel stond Dylan Mbayo oog in oog met doelman Mike Havekotte. Tot grote opluchting van Osse slaagde hij er echter niet in zijn schot op de palen te sturen. Een kwartier later scoorde de ploeg van Dordten alsnog. Na een snelle combinatie probeerde Mbayo de bal rechtstreeks naar de verre paal te passen, maar een been van TOP Oss zat in de weg. Helaas belandde de bal vlak voor de voeten van Leo Seydoux, die eenvoudig de 1-0 scoorde. Na het eerste doelpunt had TOP Oss ook meer de overhand. In de veertigste minuut stuurde Sven Zitman een zuivere voorzet naar het hoofd van Karim Loukili, die er op zijn beurt niet in slaagde de bal tussen de palen te koppen. Het resultaat was dat TOP Oss met een minimale achterstand de rust in ging.

TOP Oss begon de tweede helft met twee wissels. Joshua Eijgenraam en Jonathan Mulder bleven in de kleedkamer, waardoor Delano Ladan en Julian Kuijpers in de tweede helft hun opwachting konden maken. Dit leek meteen effect te hebben, want de eerste kans ging naar de Ossenaar. Arthur Allemeersch keerde de bal terug naar Karim Loukili op de rand van het zestienmetergebied, die de bal vervolgens net naast het doel schoot. Na een kwartier voetbal in de tweede helft was het echter de thuisploeg die de score wist te verdubbelen. De Dordtenaren combineerden zich via de Osse verdediging, waarna Mathis Suray wist te scoren: 2-0. TOP Oss gaf echter niet op en ging voor de gelijkmaker. De beloning leek bijna via Grad Damen te komen, die een vlammend afstandsschot met zijn chocoladebeen net over het doel zag eindigen. Het doelpunt viel even later. Invaller Delano Ladan ontving de bal via Ilounga Pata. Zijn schot vanaf rechts eindigde perfect in de linkerhoek achter Luca Plogmann: 2-1! De ploeg van Ruud Brood zocht hard naar de gelijkmaker en creëerde daar zeker kansen voor. Het geluk in de veiling ontbrak echter aan de kant van Osse. In de loop van de tijd vervaagde de hoop op een punt eindelijk. Na een actie in het gebied viel de bal voor de voeten van Korede Osundina, die het duel wist uit te spelen: 3-1.

Helaas waren er geen punten, dus gingen we op bezoek bij FC Dordrecht. Dit seizoen staan ​​er nog drie wedstrijden op het programma. Volgende week strijden wij tegen de talenten van Jong AZ. Vervolgens bezoeken de Alkmaarders het Frans Heesen-stadion, waar de wedstrijd om 20.00 uur begint.