Roda JC verspeelt punten tegen De Graafschap in de strijd om promotie

De Graafschap begon slecht aan de wedstrijd en kwam al na vier minuten op achterstand dankzij een doelpunt van Enrique Peña Zauner. De bezoekers stuiterden terug en werden regelmatig gevaarlijk, vooral via de 19-jarige Başar Önal. Beide ploegen kregen kansen om te scoren, maar het duurde lang voordat de Achterhoekers gelijk maakten. Maas Willemsen kopte in de 85e minuut binnen.

Roda JC won voor dit gelijkspel vijf wedstrijden op rij en leek zich op te maken voor directe promotie. Maar als FC Groningen zaterdag wint, staat die ploeg slechts 1 punt achter de Limburgers. Na dit weekend zijn er nog drie wedstrijden te spelen en moet Roda op het laatste duel nog op bezoek bij Groningen. Koploper Willem II heeft 2 punten voorsprong op Roda, maar heeft ook nog een wedstrijd tegoed.

FC Emmen

De Graafschap staat vijfde en mikt op een plek in de play-off. Dat geldt ook voor FC Dordrecht, dat TOP OSS met 3-1 versloeg en daarmee hun positie op de vierde plaats consolideerde.

NAC Breda is nog steeds niet zeker van de play-offs. De KKD nummer 7 speelde met 2-2 gelijk tegen FC Den Bosch en is nog steeds te verslaan. Onder meer FC Emmen ambieert die positie. De Drentse ploeg stond vrijdagmiddag bij rust nog met 2-0 achter tegen Telstar, maar draaide zich uiteindelijk om en boekte een 3-2 overwinning na een rode kaart voor Telstar. Het gelijkspel was het meest bijzondere doelpunt van de wedstrijd. Telstar-doelman Ronald Koeman wilde de bal klaarmaken om te trappen, maar de bal rolde naar de voeten van Ben Scholte. Hij aarzelde niet en stemde gemakkelijk in.