Roda JC verliest punten tegen De Graafschap in strijd om promotie | RTL Nieuws

Roda JC heeft dure punten verspeeld in de strijd om promotie. De nummer 2 van de Keuken Kampioen Divisie speelde thuis met 1-1 gelijk tegen De Graafschap en ziet nu koploper Willem II op voorsprong en de achtervolging van FC Groningen steeds dichterbij komen.

De Graafschap begon slecht aan de wedstrijd en kwam al na vier minuten op achterstand dankzij een doelpunt van Enrique Peña Zauner. De bezoekers stuiterden terug en werden regelmatig gevaarlijk, vooral via de 19-jarige Başar Önal. Beide ploegen kregen kansen om te scoren, maar het duurde lang voordat de Achterhoekers gelijk maakten. Maas Willemsen kopte in de 85e minuut binnen.

Roda JC won voor dit gelijkspel vijf wedstrijden op rij en leek zich op te maken voor directe promotie. Maar als FC Groningen zaterdag wint, staat die ploeg slechts 1 punt achter de Limburgers. Na dit weekend zijn er nog drie wedstrijden te spelen en moet Roda op het laatste duel nog op bezoek bij Groningen. Koploper Willem II heeft 2 punten voorsprong op Roda, maar heeft ook nog een wedstrijd tegoed.

De Graafschap staat vijfde en mikt op een plek in de play-off.