Roda JC lijdt schade in de strijd om promotie

Na een uur leek er weer wat lucht terug te komen. Dankzij een kans van Peña Zauner moedigde Ouaissa opnieuw de 13.000 fans aan, die een tijdje met opeengeklemde billen toekeken. Scheidsrechter Gerrets zag niets in de diverse twijfelachtige handen in het strafschopgebied van De Graafschap. Sibum probeerde zijn ploeg vanaf de flank aan te passen als reactie op de aanvallende wissels van De Graafschap, maar dat ging moeizaam. Zo bleef de spanning bestaan, die zes minuten voor tijd omsloeg in bedrog, toen Willemsen uit een hoekschop in het voordeel van de gasten kopte: 1-1. Roda kon dit niet overwinnen, ondanks dat invaller Saydou Bangura in blessuretijd een kans van 100 procent had. De pijn verergerde letterlijk door een ogenschijnlijk ernstige knieblessure van verdediger Nils Röseler, die op een brancard het veld moest verlaten. Zaterdag zal onderzoek uitwijzen hoe ernstig de blessure is.