Grote zorgen voor de AZ-doelman: naar het ziekenhuis gebracht na een zware botsing in de wedstrijd tegen Ajax

AMSTERDAM/ALKMAAR – Tijdens de dameswedstrijd tussen Ajax en AZ kwam de doelman van de Alkmaarse ploeg, Femke Liefting, zwaar in botsing met Ajacied Chasity Grant. Na de crash bleef hij roerloos op het veld staan.

(bron en foto’s: Inter Visual Studio)

De spelers van AZ en Ajax vormden gezamenlijk een cirkel rond de speler om het zicht van het publiek te blokkeren. Dit is in afwachting van medische hulp. Het duurde ongeveer 10 minuten voordat de ambulance het veld bereikte.

AZ stelt op de clubwebsite dat Liefting bij bewustzijn was toen hij op een brancard het veld verliet. Ze werd in stabiele toestand naar een ziekenhuis gebracht.

De wedstrijd werd vanmiddag gespeeld op De Toekomst. De crash vond plaats in de achtste minuut. Liefting ging weg van haar doel om een ​​aanval van Ajax te onderscheppen, maar kwam in botsing met Ajacied Chasity Grant.

De wedstrijd werd na dit incident gestaakt en zal op een nader te bepalen datum worden gespeeld. De score bleef 0 – 0.