VVV-Venlo verloor nipt van FC Groningen

VVV-Venlo verloor zondagmiddag nipt van FC Groningen. In het zonnige en bomvolle Covebo-stadion De Koel kwam de ploeg van coach Rick Kruys tekort tegen de nummer drie van de Keuken Kampioen Divisie: 0-1.

Ruim 6.600 bezoekers keken naar de wedstrijd van VVV tegen Groningen met Stan Henderikx in de basiself. De centrale verdediger uit ons jeugdteam verving de geblesseerde Roel Janssen in het hart van de Venlose verdediging. Voorin kreeg Martijn Berden de voorkeur boven Magnus Kaastrup op de rechterflank. Berden was in de tiende minuut ook direct verantwoordelijk voor het eerste gevaar van VVV. De aanvaller zette vanaf rechts laag voor richting Michalis Kosidis, die in het strafschopgebied kon scoren. De Griekse spits stelde de Groningse doelman Hidde Jurjus op de proef met een hard schot in de vuisten van de doelman. VVV deed de eerste twintig minuten zeker niet onder voor Groningen en verdeelde meerdere lekke banden, zonder echte kansen te creëren. Ook de bezoekers slaagden daar niet in, al werd het doelpunt van Groningen in de 22e minuut afgekeurd wegens buitenspel. Kort daarna was VVV opnieuw gevaarlijk dankzij Simon Janssen, die zijn schot vanaf de rand van het gebied geblokt kreeg na een lange run langs de linkerkant.

Geen doelpunten voor rust
VVV was in het eerste halfuur de meest bedreigende ploeg. Kort voor het halfuur kreeg Berden opnieuw een goede kans. Nadat hij diep was gestuurd, kon een Groningse verdediger met een slide voorkomen dat Berden vanuit een kansrijke positie in het strafschopgebied met zijn linkervoet op doel schoot. Daarna was het wachten op een nieuw gevaar, dat vier minuten voor rust opnieuw opdook met de voet van Berden. Na een slimme pass van Richard Sedláček verscheen Berden opnieuw gevaarlijk in het gebied voor het doel van Jurjus, maar mede dankzij tussenkomst van een verdediger kwam de bal direct in zijn handen. Aan de andere kant van het veld moest ook VVV-doelman Delano van Crooij een Groningse kopbal redden.

Weinig grote kansen
Het grootste gevaar kwam in de eerste helft van VVV, dat nog steeds niet tot scoren kwam. De doelpunten moesten na rust vallen voor de ploeg van Kruys en daar veranderde tijdens de onderbreking niets aan. Na vijf minuten ontstond er een grote kans, maar de bezoekers en niet de VVV. In de zestiende plaats van Venlo stond een Groningse aanvaller volledig vrij voor doel, maar kreeg de bal niet onder controle, waardoor VVV kon ontkomen. In de volgende fase gaf VVV niets weg en met nog een half uur te gaan kon men nog hopen op een overwinning tegen de nummer drie van het klassement. Moreno Rutten moest op dat moment geblesseerd het gevecht verlaten en werd op de rechtsback vervangen door Diego van Zutphen.

Minimale nederlaag
Met nog twintig minuten te gaan bracht Kruys drie nieuwe aanvalskrachten in. Mohammed Odriss, Pepijn Doesburg en Milan Robberechts vervingen Sedláček, Thijme Verheijen en Berden. Ook zij konden VVV niet helpen profiteren. in ’78ste Op de minuut duwde Groningen eenvoudigweg richting de naamlijn op de linkerflank, waarna Jorg Schreuders op de goede plek bij de tweede paal de bezoekers op voorsprong zette. VVV moest er dus in de slotfase alles aan doen om in ieder geval een punt te pakken. De Venlonaren konden echter geen gelijkspel meer afdwingen en VVV verliet het veld met een minimale nederlaag.

VVV-Venlo – FC Groningen: 0-1 (0-0)
78. Jorg Schreuders, 0-1.

Opstelling VVV-Venlo: Delano van Crooij; Moreno Rutten (63. Diego van Zutphen), Rick Ketting, Stan Henderikx, Simon Janssen; Richard Sedláček (71. Mohammed Odriss), Elias Sierra, Levi Smans; Martijn Berden (71. Milan Robberechts), Michalis Kosidis, Thijme Verheijen (71. Pepijn Doesburg).