Jong FC Volendam versloeg FC Dordrecht O21 met mooie cijfers

14 april 2024, 22:45 uur

Volendam

FC Volendam-Stefan van Nierop

Jong FC Volendam versloeg zaterdag FC Dordrecht O21 met grote cijfers. Dankzij doelpunten van Bram van Driel, Imran Nazih, David Petrović en een hattrick van Caner Demircioglu wonnen de Volendammers met 0-6.

Het begin van de poster ging redelijk goed. Beide ploegen creëerden de nodige dreiging, maar grote kansen boden zich niet aan. Na een kleine veertig minuten kwam het echte gevaar van de oranjehemden. Het was Van Driel die in het doel van FC Dordrecht-doelman Tijn Bal Tussen dribbelde en vervolgens vanaf rechts in de verre hoek schoot: 0 – 1.

Vijf minuten na het eerste doelpunt toonde Van Driel opnieuw zijn belangrijkheid toen hij in het strafschopgebied werd neergehaald. De Volendammers kregen een strafschop waar Nazih goed gebruik van maakte. Heel ver buiten het bereik van Balussen nam de middenvelder zijn team mee naar de kleedkamer met een stand van 0-2 tijdens de rust.

Hattrick

Het tweede bedrijf begon met twee nieuwe namen in het veld; Ezechiel Fiemawhle en Axel Guessand bleven in de kleedkamer en werden vervangen door Petrović en Jay Koorndijk. Het tempo van de eerste helft versnelde aanzienlijk, want Demircioglu scoorde in de 50e minuut de eerste van drie, nadat Ibrahim El Kadiri de rechtsbuiten met een perfecte pass van het veld stuurde en scoorde: 0-3.

Een kwartier na het eerste doelpunt van Demircioglu vond invaller Waleed Ait Abdellah de aanvaller met een schitterende bal. De vleugelaanvaller hoefde alleen maar zijn voet tegen de bal te plaatsen en dat deed hij met succes: de bal vloog in de verre hoek en Bal Tussen kon alleen maar toekijken. Met nog tien minuten te gaan maakte Demircioglu zijn hattrick compleet. Invaller Jermaine Rijssel dribbelde langs Mohamed Amine Amezian het bos in en zette Demircioglu vervolgens met een elegante assist op: 0 – 5.

Definitieve overeenkomst

Jong FC Volendam bleef jagen tot de laatste minuut, die eindigde met het zesde doelpunt. Ook invaller Petrović scoorde een doelpunt, want de Volendammers wonnen met ruime voorsprong in Dordrecht: 0 – 6.

Scoreverloop:
37′ Bram van Driel 0 – 1
42′ Imran Nazih 0 – 2
51′ Caner Demircioglu 0 – 3
67′ Caner Demircioglu 0 – 4
80′ Caner Demircioglu 0 – 5
89′ David Petrović 0 – 6