Groningse hockeyers maken de vloer schoon met een dweil

De hockeyers uit Groningen wonnen zondagmiddag verrassend van koploper MOP. Bij Vught won de ploeg van coach Julian Steen met 2-1.

Groningen begon goed in Brabant. Al na dertig seconden liet de 19-jarige Isa Bosgraaf spits Floks van der Beek de 0-1 maken. In het tweede kwart kreeg Evaline Janssens een gele kaart nadat ze tijdens een slide een tegenstander raakte, waardoor Groningen tien minuten lang met één speler minder op het veld stond. “Op dat moment hebben we alles stilgelegd en was het een kwestie van overleven”, zei coach Steen. “Wij waren succesvol.”

In het derde kwart verdubbelde Liz Klompmaker de score met een strafcorner. In het laatste kwart nam de MOP-druk toe en werd het 1-2 in één van de vele strafcorners. In de laatste seconde haalde Groningen nog twee keer een bal van de lijn en stak daarna zijn hand op.

Groningen bevond zich voor de wedstrijd in de gevarenzone, maar door de overwinning op MOP zijn de play-offplaatsen voor promotie naar de hoofdklasse weer in zicht.