FC Groningen wint in Venlo

Zondag 14 april 2024 om 18.39 uur

FC Groningen heeft zondagmiddag de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo met 0-1 gewonnen. De ruststand bij De Koel was 0-0. Jorg Schreuders scoorde voor de ploeg van coach Dick Lukkien. De Trots van het Noorden heeft nu 67 punten na 34 speelrondes in de Kookkampioen Divisie.

Ook het uitvak in Venlo zat vol met 550 FC-fans. Dick Lukkien had in Limburg niet de beschikking over Wouter Prins, Nick Bakker en Kristian Lien. Ook spits Nils Eggens, die vorige week zijn debuut maakte, was niet beschikbaar.

Er is niets veranderd aan de basisconfiguratie. De elf reeds “bekende” namen stonden aan de aftrap. De selectie voor de competitie werd aangevuld met Maxim Mariani, Jay Kuiper en Sven Bouland uit onze eigen opleiding.

Eerste helft
FC Groningen kreeg voor rust veel bal van de thuisploeg. VVV observeerde de verandering intern en deed dit meerdere keren op zeer bedreigende wijze. FC Groningen kreeg vooral een flink aantal hoekschoppen binnen. Halverwege de eerste helft scoorde de ploeg van Lukkien via Johan Hove ook nog een doelpunt, maar het doelpunt van de Noor werd voorafgegaan door een buitenspelsignaal van Luciano Valente. Beide ploegen gingen zonder doelpunten de thee in.

Tweede helft
Met Thijmen Blokzijl in de ploeg van Isak Määttä voerde FC Groningen in de tweede helft het tempo op. Direct na rust kreeg Thom van Bergen een duidelijke kans en kreeg Valente een vrije trap. Beide aanvallers slaagden er niet in de bal binnen de palen te plaatsen.

Een tijdlang nam het initiatief van FC Groningen af. VVV-Venlo kwam niet in de buurt van Hidde Jurjus, maar FC kreeg verder geen kansen. Maximaal een kwartier voor tijd. Marvin Peersman, die na rust op links speelde, zette een punt op gang en bood Jorg Schreuders een niet te missen kans, maar de aanvallende middenvelder verzuimde dat te doen, 0-1. Een verlossend voordeel.

Speler van het jaar
Dit seizoen zullen fans opnieuw de Speler van het Jaar kiezen door in elke wedstrijd op de Koning van de Match te stemmen. Breng via deze link je stem uit op jouw favoriet in Venlo. https://www.fcgroningen.nl/koning

thuiswedstrijd
Aanstaande zaterdag (20 april) speelt FC Groningen de thuiswedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden op speeldag 35 van de Keuken Kampioen Divisie. De wedstrijd tussen deze twee noordelijke rivalen is om 21.00 uur.