FC Groningen verslaat VVV Venlo

FC Groningen heeft zondagmiddag de uitwedstrijd tegen VVV in Venlo met 0-1 gewonnen. Jorg Schreuders scoorde het winnende doelpunt.

In de eerste helft had Groningen veelvuldig de bal, maar kon niet scoren. VVV was gevaarlijk vanaf de overgang. Johan ten Hve scoorde halverwege de eerste helft, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.

De ruststand was 0-0. In de tweede helft voerde Groningen het tempo op en creëerde meer kansen. Een kwartier voor tijd zorgde een voorzet van Marvin Peersman ervoor dat Jorg Schreuders kon afwerken. Dit was tevens de eindstand 0-1.

Dankzij de overwinning heeft Groningen nog kans op promotie naar de Eredivisie en staat het drie punten achter op nummer 2, Roda JC. FC Groningen staat met 67 punten na 34 wedstrijden op de derde plaats in de Keuken Kampioen Divisie.

Aanstaande zaterdag 20 april speelt FC Groningen om 21.00 uur de thuiswedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden.