AZ huilt, AZ lacht; Alkmaarders laten twee gezichten zien in dezelfde wedstrijd

ALKMAAR – AZ won gisteravond de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk, nummer 16 van de Eredivisie, met 3-2. Een overwinning die geheel in de tweede helft tot stand kwam, want in de eerste 45 minuten waren de Waalwijkers zeer efficiënt in het AFAS Stadion.

De wedstrijd was amper drie minuten begonnen toen AZ op achterstand kwam toen RKC-aanvaller David Min van dichtbij schoot. Hoewel de ploeg van Maarten Martens in het rest van de eerste helft meer balbezit had, bleven echte kansen voor de Alkmaarders uit. Voor RKC was het anders, dat vlak voor rust de 0-2 maakte toen David Min zijn tweede doelpunt maakte. Met een prachtige gebogen bal vanaf de middenlijn versloeg hij Mathew Ryan, die ruim voor zijn doel stond.

Ook na rust leek AZ het duel niet meer om te kunnen draaien. Dat gebeurde pas na ’61.Mijn minuut Maarten Martens voerde een drievoudige wissel door. op 66Mijn In de 75e minuut was Yuki Sugawara de eerste die vanuit een lastige hoek schoot en daarna in de 75e minuut.Mijn Minuteninvaller Ibrahim Sadiq scoorde de gelijkmaker.

De ‘final touch’ kwam 2 minuten later met een afstandsschot van Pavlidis, die zich zo naast Luuk de Jong plaatste in de strijd om de topscorer van de Eredivisie. Beide aanvallers hebben nu 26 doelpunten.

In de slotfase probeerde RKC dichter bij AZ te komen, maar Alkmaarders wisten hun voorsprong te behouden en doorbraken zo de negatieve spiraal van de voorgaande weken.

AZ blijft op de vierde plaats in de Premier League, terwijl RKC de komende weken hard zal moeten werken om degradatie te voorkomen.