Verdiende overwinning FC Utrecht O18

Vandaag stond de return van de wedstrijd tegen FC Groningen O18 van een paar weken geleden op het programma.

Coaches Ferdi Vierklau en Ruud Heus waren zeer bezorgd over het tot een goed einde brengen van deze wedstrijd. De kalender van de andere teams in de competitie is immers geen uitzondering. En wie weet komt er deze dag wel een verrassende (lees: gunstig voor FC Utrecht O18) uitslag.

Nou, de vooruitziende blik kan hen beiden niet ontzegd worden, want de 4-0 overwinning op de Groningers en de 0-3 nederlaag van PSV O18 tegen Ajax O18 zorgden ervoor dat de Utrechters één plek op de ranglijst stegen. Sterker nog: een 0-0 gelijkspel tussen AZ O18 en Willem II O18 zorgde er ook voor dat de Noord-Nederlanders 2 punten verspeelden. Het verschil met hen bedraagt ​​nu 2 punten en er is één wedstrijd minder gespeeld voor de Utrechters. En PSV, Ajax (2x) en AZ zijn de komende weken de rivalen van de Utrechters in de laatste 4 competitieduels. Het wordt een spannende seriefinale!

Maar vanmiddag gaat het niet goed in Utrecht. Hoewel de wedstrijd voornamelijk op het tegenoverliggende veld werd gespeeld, duurde het vrijwel de gehele eerste helft voordat de score kon worden geopend. FC Groningen O18 speelde een goede wedstrijd en FC Utrecht O18 wilde te veel, waardoor overleg soms ontbrak. Pas in de 40e minuut wist Rafik el Arguioui Groninger voor het eerst te verslaan. Zijn actie was prachtig en zijn schot belandde op het dak van het doel. Ruststand 1-0.

In het tweede bedrijf nam het lokale team opnieuw de leiding en dat leidde tot hetzelfde speelpatroon. Kelechi Idegwu, die Fabian Troost verving, verdubbelde in de 66e minuut de score op aangeven van Rafik el Arguioui. En Amir Saleh brak in de 72e minuut eindelijk het Groningse verzet, dit keer met een pass van Gustav Arcos Sundqvist. Rafik el Arguioui scoorde in de 85e minuut met een strafschop (handbal) de finale met 4-0.

Dankzij deze overwinning en de overige resultaten wisselde de thuisploeg van positie in het klassement met PSV O18, de rivaal van aanstaande dinsdag in Eindhoven, en bezet nu de 4e plaats en is FC Groningen O18 vanaf vandaag uitgeschakeld. en spelen ze na de zomervakantie in Divisie 2. Wie er promoveert van Divisie 2 naar Divisie 1 is nog niet duidelijk: er zijn momenteel 3 koplopers met 18 punten en 2 achtervolgers met 16 punten. Het kan dus nog alle kanten op.

FC Utrecht O18 – FC Groningen O18 4-0
1-0 40. Rafik el Arguioui
2-0 62. Kelechi Idegwu
3-0 72. Amir Saleh
4-0 85. Rafik el Arguioui (P)