RKC Waalwijk verliest in Alkmaar van AZ na het nemen van een 0-2-voorsprong

ALKMAAR – Op zaterdagmiddag 13 april speelde RKC Waalwijk tegen AZ in Alkmaar. Ondanks een solide eerste helft en een vroege voorsprong kon RKC Waalwijk de voorsprong niet vasthouden en verloor uiteindelijk met 3-2. Een wedstrijd met twee kanten, waarin RKC Waalwijk eindelijk zijn superioriteit ten opzichte van AZ moest erkennen.

Eerste helft

De wedstrijd begon goed voor RKC Waalwijk, die met een fraaie aanval in de 3e minuut op voorsprong kwam. Mats Seuntjens gaf de bal door aan Reuven Niemeijer, die David Min met een slimme achterhak introduceerde. David Min aarzelde geen moment en vond rustig het net: 0-1. De Geel Blauwen bleven de hele eerste helft domineren, mede dankzij sterk verdedigend werk van Etienne Vaessen en Dario van den Buijs. Maar vlak voor de pauze viel er nog wat te genieten. In de 42e minuut verraste David Min vriend en vijand door de te ver van zijn doel staande doelman van AZ te slim af te zijn met een ongekende lob vanaf de middenlijn. Hiermee maakte hij alleen de stand 0-2.

Tweede helft

Na rust kwam AZ sterk terug. In de 65e minuut wist Sugawara de gelijkmaker te scoren, waardoor de stand op 1-2 kwam. Dit wakkerde het vertrouwen van de thuisploeg in een goed resultaat weer aan. Ondanks dat Chris Lokesa de kans kreeg om de voorsprong uit te breiden, wist AZ het duel binnen drie minuten volledig om te draaien. Eerst scoorde Sadiq in de 76e minuut de gelijkmaker, twee minuten later gevolgd door een doelpunt van Pavlidis, waardoor het 3-2 werd voor AZ. RKC Waalwijk kon hierna geen vuist meer maken, waardoor de eindstand 3-2 op het scorebord bleef staan.

RKC Waalwijk speelt over twee weken thuis tegen FC Utrecht, op zondag 28 april om 14.30 uur. Voor alle fans die het team willen steunen zijn er tickets verkrijgbaar in de Fanshop of via de online ticketshop.