AZ begint slecht, maar maakt na rust de achterstand tegen RKC ongedaan

zachtmoedig begin

De start van de tweede helft was voor AZ niet goed. Het ontbrak de ploeg van Maarten Martens aan de vastberadenheid om de achterstand terug te draaien. In de 61e minuut voerde AZ een drievoudige wissel door. Nog geen vijf minuten later was het Yuki Sugawara die vanuit een lastige hoek raak schoot.

Helling

Na de gelijkmaker herwon AZ het vertrouwen dat het de hele wedstrijd had ontbroken. Invaller Ibrahim Sadiq scoorde in de 74e minuut met een breed schot de gelijkmaker. Drie minuten later zette Pavlidis een afstandsschot op wonderbaarlijke wijze om. Hij scoorde 3-2 achter zijn steunbeen.

In de spannende slotfase verdedigde AZ enthousiast de voorsprong. De Alkmaarders wonnen opnieuw na twee ruime nederlagen. AZ blijft op de vierde plaats in de Premier League.

AZ-configuratie: Mathew Ryan, Yukinari Sugawara, Wouter Goes, Riechedly Bazoer, David Møller Wolfe (Sadiq/61), Dave Kwakman (Van Brederode/61), Kristijan Belic, Sven Mijnans, Dani de Wit, Ruben van Bommel (De Wit/61), Vangelis Pavlidis.