Willem II en Roda JC juichen, ADO lijkt af te haken – Voetbal International

Willem II en Roda JC wonnen vrijdagavond in speeldag 34 van de Keuken Kampioen Divisie. Zo zetten ze FC Groningen, dat zondag pas tegen VVV-Venlo speelt, onder druk. ADO Den Haag verloor van Helmond Sport en lijkt de directe promotie vergeten te zijn.

Willem II en Roda JC juichen, ADO lijkt voorgoed te vertrekken
© Professionele opnamen

Willem II verraste vijf dagen na de nederlaag tegen onderste ploeg Jong FC Utrecht (1-1) opnieuw fans tegen een beloftevolle ploeg. Jong AZ kwam op voorsprong dankzij Finn Stam, die doelman Joshua Smits verraste met een korte hoekschop. Willem II maakte de achterstand in de eerste helft ongedaan met een getikt schot van Max Svensson en een krachtig schot van Rob Nizet. Na rust stond Jeremy Hilterman op de juiste plek om het derde doelpunt te scoren.

De Tilburgers eindigden de wedstrijd met tien man door de tweede gele kaart van Amine Lachkar. Met een man minder maakte invaller Michael de Leeuw er in blessuretijd met een prachtige kopbal 4-1 van. Dit betekent dat Willem II nu negen punten voorsprong heeft op nummer drie FC Groningen, dat later dit weekend speelt.

Nummer twee Roda JC had een hele makkelijke avond tegen TOP Oss. Na ruim een ​​kwart van de wedstrijd stond het al 0-3. Twee keer was het Arjan van der Heide, één keer met een beetje geluk en één keer met een slim schot in de korte hoek. Sami Ouaissa scoorde ook een doelpunt. Na een uur scoorde Václav Sejk het vierde doelpunt van Limburg. Delano Ladan reageerde (1-4), maar het mocht voor TOP Oss niet baten.

ADO Den Haag heeft zichzelf geen dienst bewezen tegen Helmond Sport. Beide ploegen kwamen niet tot scoren en de wedstrijd leek op een bloedeloos gelijkspel af te stevenen. Door een grote fout in de verdediging van de 22-jarige Gylermo Siereveld, die de bal te kort kopte, scoorde Martijn Kaars vlak voor tijd het winnende doelpunt voor Helmond Sport. ADO heeft nu twaalf punten achterstand op nummer twee Roda JC en moet zich via de play-offs richten op promotie.

NAC kende in eigen huis een droomstart tegen het verrassend goede FC Dordrecht. Matthew Garbett, die buitenspel leek te staan, maakte binnen een minuut een einde aan een knappe Bredase aanval. Daarna was Dordrecht aan de beurt. Dankzij een droge slide van Mathis Suray, Ilias Sebaoui die profiteerde van een losse bal achter en kopgoals van René Kriwak en Korede Osundina kwam FC Dordrecht na driekwart van de wedstrijd op een 1-4-voorsprong.

De Graafschap boekte een gemakkelijke overwinning op Telstar. De bezoekers kwamen op voorsprong dankzij Alex Plat, maar doelpunten van Simon Colyn en Superboeren de zaken werden snel in orde gebracht. In de slotminuten boekte De Graafschap een prachtig resultaat. Donny Warmerdam, Schenk (opnieuw) en Tristan van Gilst maakten er 5-1 van.

MVV, dat in een wanhopige situatie verkeert, toonde tegen FC Emmen de nodige veerkracht. Zij kwamen op achterstand dankzij een briljante ingeving van Vicente Besuijen, die vanuit de middencirkel scoorde. In de tweede helft maakte MVV er 1-2 van via Mart Remans en Dailon Rocha Livramento. In de blessuretijd stond het 1-3 voor Nicky Souren. Ook FC Emmen verliest de eerste wedstrijd na de uitzetting van Fred Grim, zij staan ​​nu op de twaalfde plaats en dreigen de play-offs te missen.

Het lijkt erop dat u één of meerdere social media scripts op VI.nl heeft uitgeschakeld. Dit is de reden waarom sociale berichten en liveblogs niet worden geüpload.

Wijzig hier uw instellingen.

Bij FC Eindhoven was er wederom reden om Mart Lieder aan te moedigen. Voor het eerst sinds zijn terugkeer vond hij weer het net in de categorie Keukenkampioen. Het was echter een vrij bescheiden feestje, want op dat moment stond stadsrivaal Jong PSV al op 0-2 dankzij doelpunten van Jevon Simons en Mohamed Nassoh. Vervolgens maakte Jong PSV er 1-3 van op een counter van Tai Abed, gevolgd door de 2-3 van Evan Rottier, de 2-4 penalty van Emmanuel van de Blaak en de 2-5 van Nassoh.