NAC begint veelbelovend, maar verliest thuis met 1-4 van Dordrecht | BredaVandaag

Door: Bakker Ties

Algemeen

BREDA – NAC had gisteravond geen antwoord op de aanvallende wens van FC Dordrecht en verloor op eigen veld met 1-4. Ondanks het snelle doelpunt van de thuisploeg bleven de Bredanaars voor de vierde keer op rij zonder drie punten.

De NAC kreeg gisteren bezoek van FC Dordrecht. Jean-Paul van Gastel begon met dezelfde elf die vorige week een punt pakten tijdens hun bezoek aan FC Groningen. Boy Kemper zat niet in de selectie vanwege een blessure die hij eerder deze week opliep tijdens de training.

Eerste helft

Het bomvolle Rat Verlegh Stadion hoefde niet lang te wachten om te juichen. Al in de eerste minuut lanceerde NAC een goede aanval, met Matthew Garbett als laatste speler. Hij ontving de bal op een presenteerblaadje uit handen van Aimé Omgba. Het doelpunt riekte naar buitenspel, maar werd toch toegekend. 1-0!

Het was een spectaculaire beginfase, want ook de Dordtenaren klopten aan de deur. In de achtste minuut mikte Tim Receveur op het doel van Tein Troost en enkele minuten later werd Dylan Mbayo gevaarlijk. Gelukkig voor NAC werden beide kansen niet benut.

Na iets meer dan een kwartier spelen scoorden de bezoekers. Aanvoerder Mathis Suray maakte zich los aan de rand van het zestienmetergebied en schoot met een scherpe slide de bal in het doel: 1-1.

Na een half uur deed zich een vervelend moment voor voor Tein Troost. De doelman raakte geblesseerd en kon niet verder. Zijn vervanger was de derde doelman Pepijn van de Merbel.

Kort voor rust vielen de Sheepheads opnieuw aan. Dit keer was het Ilias Sebaoui die na een slordige voorbereiding de finish wist te halen. NAC had het erg lastig met de Dordtse ploeg en daarom gingen zij met een 1-2 achterstand de rust in.

Tweede helft

In de tweede helft waren er nog geen drie minuten te gaan toen FC Dordrecht opnieuw scoorde. De lange aanvaller René Kriwak kopte een vroege voorzet tegen de touwen en bezorgde zijn ploeg een 1-3 voorsprong.

NAC leek snel te reageren op de goal, al was het niet vanwege het feit dat doelman Luca Plogmann met een uitstekende redding voorkwam dat de kopbal van Boyd Lucassen in zijn doel belandde.

Met nog een half uur te gaan werd het nog erger voor de geelzwarten. Invaller Korede Osudina stond koud op het veld voordat hij tot scoren kwam. De aanvaller kopte via de binnenkant van de paal een voorzet in het doel: 1-4.

Na de 1-4 kregen beide ploegen nog kansen, maar werd er niet meer gescoord. Een teleurstellende avond voor de Parel van het Zuiden.