Roda JC staat twee punten achter op leider Wil…

Tommy St. Jago van Willem II.© ProShots

Utrecht

Willem II heeft dure punten verspeeld in de strijd om de titel in de eerste divisie. Koploper bleef steken op een 1-1 gelijkspel onderaan de ranglijst Jong FC Utrecht. Hierdoor verspeelde Roda JC, die zondag met 2-1 won van VVV, in deze speelronde twee punten van de Tilburgers.

De return van Anthony Descotte, die in oktober geblesseerd raakte bij het eerste elftal, zorgde met een prachtig afstandsschot in de 86e minuut voor 1-0 voor Utrecht. Jeremy Hilterman kopte in blessuretijd de gelijkmaker binnen: 1-1.

Het was het eerste puntenverlies voor Willem II na vier overwinningen op rij. Voor Utrecht was het het eerste punt in zeven wedstrijden. De Tilburgers hebben 70 punten, 3 punten meer dan Roda JC. Nummer 3 FC Groningen heeft 64 punten. Nummers 1 en 2 stijgen direct op.

Er zijn nog vijf wedstrijden te spelen in de Eerste Klasse. Waaronder Willem II-FC Groningen en (op de laatste speeldag) FC Groningen-Roda JC.

play-off ticket

Ook voor MVV en VVV, die strijden om een ​​plek in de play-offs, was er goed nieuws. Rival FC Emmen verloor met 3-2 van Jong AZ. MVV heeft nu de laatste plaats in de play-off, gevolgd door Cambuur, VVV en FC Emmen. MVV gaat vrijdag op bezoek bij Emmen en zondag is VVV gastheer van FC Groningen.

Luister ook naar de voetbalpodcast van De Limburger.