Jong AZ wint solide van Emmen • AZFanpage

Jong AZ en Emmen ontmoetten elkaar vanavond in Kalverhoek. De talenten van Alkmaar waren superieur tegen de club met Easytoys op de borst. Dankzij een goed spel wist AZ een achterstand weg te werken en met 3-2 te winnen.

Emmen opent cadeautjes

Op het trainingscomplex Wijdewormer vormden Addai, Poku en Daal de voorhoede van AZ. Laatstgenoemde opende de score. Daal sneed naar binnen en sloeg een goede treffer vanaf de rand van het gebied. Hij zag zijn bal de hoek om draaien.

Ondanks het goede spel van de Alkmaarders bleef de voorsprong niet behouden. In de 40e minuut schatte doelman Westerveld een bal verkeerd in, waarna Brouwer eenvoudig in een leeg net scoorde. Vlak voor rust kwam Emmen tegen alle verwachtingen in zelfs op gelijke hoogte dankzij een afgeweken schot van Kieftenbeld.

Kwakman en Poku spelen met Emmen

Jong AZ bleef in de tweede helft de betere ploeg. Hij liet zien dat het niet voor niets is dat hij de achtste plaats bezet op de KKD-ranking. Volendammer Kwakman wist er met een knappe schuiver de 2-2 van te maken. Kort daarna werd het nog mooier. Kees Smit speelde een prachtige pass rechtstreeks op Poku, die koelbloedig oog in oog met de doelman afrondde. Emmen deed niet veel.

De ploeg van Echteld behield de leiding tot het einde. Zoals vaak het geval is dit seizoen, won hij solide.