De reeks RKDEO-lotingen gaat verder: de volksderby tegen SV Nootdorp komt in perspectief – Reclame Pijnacker-Nootdorp | Telstar online

Sport
329 keer gelezen

RKDEO opnieuw gelijk. Afgelopen zaterdag kwam RKDEO voor de achtste keer op rij gelijk. Dit keer gingen ze doelpuntloos tegen LFC in Leiden, terwijl RKDEO toch kansen creëerde. De stand bleef echter 0-0.

RKDEO begon energiek aan de wedstrijd. Al na vijf minuten schoot Dylan Boapeah raak, maar zijn poging belandde helaas op de lat en ging over. Daarna kreeg RKDEO nog enkele kansen. In de tweede helft moest RKDEO noodgedwongen een wijziging doorvoeren. Doelman Huub Koning raakte geblesseerd in de kleedkamer en zijn plek onder de lat werd ingenomen door Lucas Oostveen. Meteen in de eerste minuut van de tweede helft moest Oostveen in actie komen. Een LFC-schot werd door Oostveen omgezet in corner.

In de slotfase kreeg RKDEO nog drie kansen om de gehele prijs binnen te halen, telkens met Olaf Kramer als hoofdrolspeler. Kramer speelde de bal echter alleen tegen de LFC-doelman, even later schoof Kramer de bal naast naar Lando van Duijn, maar die schoot naast. Opnieuw op de 16 meter draaide Kramer zijn rug naar Izzy Rosini, die de bal in de arm van Kramer kopte. Willen zij niet scoren, dan fluit de scheidsrechter en kan RKDEO met het achtste gelijkspel op rij huiswaarts keren.

Aanstaande zaterdag staat de return van de landelijke derby op het programma, RKDEO tegen SV Nootdorp. RKDEO staat nog steeds op gelijke hoogte, terwijl SV Nootdorp drie overwinningen op rij heeft geboekt en stijgt in het klassement. RKDEO zal er alles aan moeten doen om de punten intern te behouden. De wedstrijd begint om 15.00 uur. Na de wedstrijd is er een XXL Third Half Party.