Roda JC profiteert van het puntenverlies van Groningen met overwinning op VVV

Roda JC heeft dankzij de overwinning 67 punten. Dat zijn er 3 meer dan nummer 3 Groningen. Willem II is koploper met 69 punten, maar heeft ook één wedstrijd minder gespeeld dan de twee concurrenten. De bovenste twee teams promoveren rechtstreeks naar de Eredivisie. VVV staat twaalfde met 45 punten.

De eerste goede kans in het Parkstad Limburg Stadion ging naar de bezoekers. Michalis Kosidis zag zijn schot van ruim twintig meter op de paal belanden. Roda scoorde vervolgens van afstand dankzij Joey Müller. In de tweede helft maakte Boyd Reith er 2-0 van, nadat een voorzet van Lennerd Daneels werd gemist door Arjen van der Heide. Martijn Berden maakte er in de verlenging 2-1 van, wat het nog spannender maakte voor Roda. De lokale ploeg van coach Bas Sibum verzette zich echter.