Roda JC profiteert van het puntenverlies van FC Groningen met overwinning op VVV

VoetbalGewijzigd

Roda JC heeft opnieuw het gat geslagen met FC Groningen, dat na zes competitiezeges op rij opnieuw punten verspeelde. Groninger kwam in eigen stadion niet verder dan 1-1 tegen NAC Breda.

Roda JC maakte optimaal gebruik van die middag. In Kerkrade won Roda van VVV-Venlo met 2-1 en laat de Limburgers twee punten voorsprong in de strijd om directe promotie naar de Eredivisie.

De 1-0 van Roda JC kwam uit het niets, en wel met de ongelukkige hulp van VVV. De bezoekers konden de bal niet uit het eigen doel afweren, waarna Joey Müller scoorde met een VVV-been.

Halverwege de tweede helft was Boyd Reith de gelukkige doelpuntenmaker die er 2-0 van maakte. Na een actie en voorzet van Lennerd Daneels veranderde Arjen van der Heide de richting van de bal, die voor de voeten van Reith terechtkwam. Hij wist ook wat hij met de kans moest doen.

De gelijkmaker van VVV-speler Martijn Berden in blessuretijd kwam te laat.

Een opsteker voor NAC

De loting op Euroborg was een opsteker voor NAC, dat de laatste twee wedstrijden van de competitie verloor. NAC staat zevende, een plek die recht geeft op deelname aan de play-offs. De Brabanders kwamen kort na rust op voorsprong.

De Tsjech Dominik Janosek zag zijn strafschop gered door Groningse doelman Hidde Jurjus. Maar Groningen kreeg de bal niet uit het gebied en even later scoorde de Spanjaard Manel Royo de 0-1.

Ruim een ​​kwartier verstreken voordat Groningen de gelijkmaker scoorde. De Noor Johan Hove schoot vanuit een moeilijke hoek hard (1-1).