Opnieuw een pijnlijke avond voor AZ, dat in Eindhoven kansloos verloor van PSV

Ook PSV ging na rust goed van start. Waar de thuisploeg in de eerste helft negen minuten nodig had om te scoren, gebeurde dat in de tweede helft al acht minuten. Joey Veerman stuurde Jordan Teze weg met een prachtige steekpass, die op zijn beurt De Jong liet scoren. Het was het 24e doelpunt van de spits dit seizoen, waarmee hij op gelijke hoogte kwam met Pavlidis.

Pavlidis redt eer

Na de 3-0 kwam AZ weer wat recht. Benítez wist de doelpoging van Kristijan Belić te blokkeren, maar Pavlidis reageerde gepast en keerde in de 58e minuut de gunst terug: 3-1. Dit gaf hem opnieuw de exclusieve controle over de ranglijst van topscorers.

AZ kende een betere fase en kreeg meer ruimte om te voetballen, terwijl PSV de teugels losliet. Sven Mijnans scoorde enkele minuten na het doelpunt van Pavlidis opnieuw, maar bleek buitenspel te staan, waardoor het doelpunt werd afgekeurd. Kort daarna kon Mijnans zelf niet klagen dat hij een gele kaart had gekregen voor een uitdaging op Ramalho, terwijl scheidsrechter Dennis Higler ook de rode kaart had kunnen tonen.

Doel Veerman

Na enkele wissels herwon PSV het initiatief en verhoogde de thuisploeg de score nog verder. Joey Veerman scoorde van buiten het strafschopgebied en PSV-debutant Jesper Uneken zorgde voor de finishing touch en maakte er 5-1 van. PSV vergroot de voorsprong op Feyenoord naar twaalf punten. De Rotterdammers spelen morgen tegen Ajax. AZ heeft een marge van zeven punten op de Amsterdammers.