NAC speelt gelijk tegen FC Groningen | op een zonnige zondagmiddag BredaVandaag

Door: Redactie

NAC

BREDA – Strijdbaar NAC heeft zondagmiddag een punt verdiend tijdens de wedstrijd tegen FC Groningen. NAC kwam kort na rust op voorsprong door een kopbal van Manel Royo. Een kwartier later maakte Johan Hove gelijk voor FC Groningen, waardoor beide ploegen genoegen moesten nemen met één punt.

Na zijn schorsing kon Jan van den Bergh vandaag weer spelen. Hij bekleedde zijn gebruikelijke positie als linker centrale verdediger. Ook Aimé Omgba keerde terug na een lichte blessure. Coach Jean Paul van Gastel had elf spelers op het veld: Troost, Lucassen, Martina, van den Bergh, Royo, Garbett, Oldrup Jensen, Staring, Janošek, Omgba en Ómarsson.

Eerste helft

Nadat Groningen de wedstrijd met een kans opende, volgden er twee grote kansen voor NAC. De eerste kans ging naar Ómarsson, die zijn voet niet goed op de bal kon krijgen. Even later werd een knap schot van Cuco Martina door een Groningse verdediger van de lijn gehaald. Groningen was sterker en duwde NAC terug. Na twintig minuten spelen moest Tein Troost zich volledig uitstrekken om het eerste doelpunt te voorkomen. Dankzij hem had FC Groningen geen voordeel. Tien minuten voor rust kreeg NAC een grote mogelijkheid om op voorsprong te komen. Jan van den Bergh verscheen in de omgeving van FC Groningen en gaf een fraaie voorzet op Aimé Omgba. Hij mikte op het doel, maar de doelman van FC Groningen voorkwam het doelpunt.

Tweede helft

Kort na rust begon NAC met een goede aanval en uiteindelijk vond de bal zijn weg naar Boyd Lucassen. Hij werd echter in het gebied neergehaald door FC Groningen-verdediger Peersman. Het resulteerde in een penalty voor NAC. Dominik Janošek mikte en schoot, maar Hidde Jurjus wist de bal te redden. NAC nam echter het initiatief. De bal viel voor de voeten van Matthew Garbett die een fantastische voorzet gaf op Manel Royo. Royo kopte knap op doel: 0-1! Daarna bleef de wedstrijd enige tijd gelijk. NAC probeerde het tempo te vertragen terwijl FC Groningen op zoek ging naar de gelijkmaker. Na iets meer dan een uur spelen was het zover. Na een afgeweken hoekschop kon Marco Rente een fraaie voorzet geven. Johan Hove verlengde deze bal en scoorde voor FC Groningen: 1-1. Na dit doelpunt zocht de thuisploeg naar meer kansen. NAC had het lastig en kon in de slotfase niet aanvallen. Er waren nog kansen, maar geen doelpunten meer. Beide ploegen moesten genoegen nemen met één punt.

Volgende week vrijdag staat de volgende lastige rivaal op het programma. Dan bezoekt FC Dordrecht het Rat Verlegh stadion.